Vanity Fair, Guy Pearce'ın taktığı Filistin rozetini fotoğraftan sildi iddiası doğrulandı

Vanity Fair, Guy Pearce'ın taktığı Filistin rozetini fotoğraftan sildi iddiası doğrulandı

Teyit Hattı, Vanity Fair dergisinin Guy Pearce'ın Cannes Film Festivali'nde taktığı Filistin rozetini dijital olarak fotoğraftan sildiğini doğruladı. Dergi, tepkiler üzerine orijinal fotoğrafı geri yükleyerek özür diledi.

Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes şehrinde bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nin ödül töreni gerçekleştirildi. Festivale katılan sanat camiasının bazı ünlü isimleri, Filistin'e destek mesajı verdi. Filistin'e destek veren ünlü isimlerden biri de Avustralyalı aktör Guy Pearce oldu. Pearce, festivale Filistin bayrağı rozeti ve Filistin bayrağının renklerinden oluşan bir bileklikle katıldı.

ROZET FOTOĞRAFTAN SİLİNDİ İDDİASI

Sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter), Amerikan Vanity Fair dergisinin, Guy Pearce'ın Cannes Film Festivali'nde çekilen fotoğrafında dijital oynama yaparak Filistin bayraklı rozeti kaldırdığı iddia edildi. İddiaya ilişkin paylaşımlarda, Filistin rozetinin kaldırılmasına rağmen Filistin bayrağının renklerinden oluşan bilekliğin fotoğrafta unutulduğu belirtildi. Sosyal medya kullanıcıları, Vanity Fair dergisinin X hesabını etiketleyerek rozetin dijital müdahaleyle fotoğraftan silinme gerekçesini sorguladı.

TEYİT HATTI İDDİALARI DOĞRULADI

Teyit Hattı platformunun yaptığı araştırma sonucunda, iddiaların doğruluğu teyit edildi. Avustralyalı aktör Guy Pearce, Cannes Film Festivali'nde Vanity Fair'in Fransızca versiyonu için fotoğraf çektirdi. Fotoğrafta Pearce'ın sol yakasında Filistin bayrağı rozeti ve bileğinde Filistin bayrağının renklerinden oluşan dokuma bileklik bulunuyordu. Ancak, Vanity Fair dergisinin internet sitesinde yayınlanan fotoğrafta Filistin rozeti dijital müdahaleyle çıkarılmıştı. Derginin internet sitesinin arşivinde fotoğrafın orijinal halinin yer almadığı, fakat sosyal medya hesaplarında orijinal fotoğrafın yayınlandığı gözlendi.

Vanity Fair, tepkiler üzerine internet sitesindeki fotoğrafı orijinaliyle değiştirdi ve bir özür mesajı yayınladı. Derginin açıklamasında, "Bu fotoğrafın önceki bir versiyonu sitede yayınlanmıştı, orijinal versiyonu ise aynı anda Instagram'da yayınlanan bu versiyondu. Tüm içtenliğimizle özür dileriz" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, derginin X hesabından da bir özür mesajı paylaşıldı: "İyi akşamlar. İnternet sitesine yanlışlıkla bu fotoğrafın düzenlenmiş versiyonunu yükledik. Fotoğrafın orijinal hali Instagram'a aynı gün yüklendi. Hatamızı düzelttik, tüm içtenliğimizle özür dileriz."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Vanity Fair dergisi özür dilese de fotoğraf üzerindeki dijital düzenleme eleştirilerin odağı haline gelmekten kaçamadı. Derginin özür mesajının altına yorum yapan bazı X kullanıcıları, bunun bir hatadan çok kasıtlı bir hareket olduğunu ve özrün de derginin yaptığı müdahalenin fark edilmesiyle gerçekleştiğini ifade etti.

Teyit Hattı platformu, Vanity Fair dergisinin Guy Pearce'ın taktığı Filistin rozetini fotoğraftan sildiği iddiasını doğruladı. Dergi, tepkiler üzerine orijinal fotoğrafı geri yükleyip özür dilese de eleştirilerden kaçamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN