Vatandaşlar Niğde'de 20 metrelik dev buldu! Hemen devlet yetkililerini ardılar: Bakın 20 metrelik dev ne çıktı

Vatandaşlar Niğde'de 20 metrelik dev buldu! Hemen devlet yetkililerini ardılar: Bakın 20 metrelik dev ne çıktı

Niğde’de yaşayan vatandaşlar 20 metre boyunda buldukları dev karşısında neye uğradıklarını şaşırdılar. Hemen yetkililere haber verirken konuya ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Bakın 20 metrelik o dev aslında ne çıktı…

Niğde’nin Ulukışla İlçesine bağlı Başmakçı Köyü yakınlarında vatandaşlar ilginç bir durumla karşı karşıya kaldı. Yolun kenarında yaklaşık 20 metre boyunda kemikler gören vatandaş neye uğradığını şaşırdı. Hemen yetkili mercilere haber verilirken buldukları kemiklerin ne olduğu ise merak konusu oldu.

yeni-proje-2024-02-25t113640-115.jpg

EKİPLER HEMEN İNCELEMEYE ALDI

Başmakçı Köyünde elektrik işçisi Dursun Tekeli tarafından fark edilen fosile benzeyen kemikler Niğde Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelemeye alındı.

yeni-proje-2024-02-25t113453-904.jpg

Bölgede yaptığı çalışma sırasında fosilleşmiş kemik yapılarını bulduğunu söyleyen Dursun Tekeli, kemik parçalarının nesli milyonlarca yıl önce yok olduğu bilinen dinozor iskeleti olabileceğini iddia etti.

yeni-proje-2024-02-25t113545-419.jpg

Tekeli; "Arkadaşlarla telleri çekerken fark ettim. Yetkililere bildirdim. Uzun bir hayvana ait olduğunu tahmin ettik, dinozor olabilir yaklaşık 25 metreye yakın bir mesafesi var. Yakın bir zamanda oluşan bir şey değil, fosilleşmiş artık kemikler. Ben belgesel kanallarını çok izlerim bu tür şeylere merakım var dikkatimi o yüzden çekti" diye konuştu.

yeni-proje-2024-02-25t113352-974.jpg

UZMANLAR SONUCU AÇIKLADI

Uzmanlar tarafından yapılan incelemenin sonucu açıklandı. Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Ulukışla ilçemize bağlı Başmakçı köyü civarında dinozor fosili bulunduğuna dair iddialar neticesinde konunun uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu alanda fosil kalıntılarına benzetilen malzemelerin bölgenin jeolojik yapısına uygun olarak traverten yumru oluşumları olduğu anlaşılmıştır. Yapılan incelemelerde bu oluşumların tamamen kalsiyum karbonat içerikli olduğu anlaşılmış, dolaysıyla bu parçaların fosil olmayıp traverten taşı olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN