Yahşihan Belediyesi soruşturmasında 5 tutuklama

Yahşihan Belediyesi soruşturmasında 5 tutuklama

Kırıkkale’de Yahşihan Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında ikinci dalga operasyonun ardından mahkemeye çıkarılan 10 kişiden 5’i tutuklandı. Belediye Başkanvekili Aydın Demirdirek ve iki belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 5 kişi cezaevine gönderilirken, diğer 5 kişi hakkında tahliye kararı verildi.

Yahşihan Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında 8 Ekim’de gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 10 kişi hakkında karar verildi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 8 Ekim’de operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DA DOSYAYA DAHİL EDİLDİ

Ayrı bir soruşturma kapsamında 100 bin lira rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aydın da Yahşihan Belediyesine yönelik dosyaya dahil edildi. Böylece mahkemeye çıkarılan kişi sayısı 10’a yükseldi.

Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Yahşihan Belediye Başkanvekili Aydın Demirdirek, Belediye Başkan Yardımcıları Satılmış Serkan Yıldıran ve İbrahim Aydın, belediyede sekreter olarak görev yapan Canan Demirkaya ile ilk dalga operasyonda tutuklanan eski İmar Müdürü Ulaş Biçer’in eşi Elif Biçer hakkında tutuklama kararı verildi. 5 kişi işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

BELEDİYE YÖNETİMİNDEN 3 İSİM TUTUKLANDI

Mahkeme, eski belediye çalışanları Ahmet Kızılçiçek, Faruk Dadalı ve Ömer Hazar ile sekreter Ayşe Öztürk’ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Eski İmar Müdürü Ulaş Biçer’in kayınvalidesi Aliye Demirkaya ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN