Yarın okullar tatil mi? 15 Ekim Perşembe İstanbul'da okul yok mu? Kocaeli, Sakarya Valilik kararları ne?

Yarın okullar tatil mi? 15 Ekim Perşembe İstanbul'da okul yok mu? Kocaeli, Sakarya Valilik kararları ne?

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM'un şiddetli sağanak yağış uyarılarının ardından 15 Ekim 2026 Perşembe günü il genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Avrupa Yakası başta olmak üzere beklenen sel, su baskını ve fırtına riski nedeniyle milyonlarca öğrenci perşembe günü eğitime ara verecek.

Türkiye genelinde etkisini gösteren olumsuz hava koşulları, Marmara Bölgesi'nde hayatı durma noktasına getiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından peş peşe yapılan gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarılarının ardından gözler İstanbul Valiliği'ne çevrilmişti. Milyonlarca veli ve öğrencinin arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırdığı "Yarın okullar tatil mi, eğitim var mı?" sorusu, Valilikten gelen son dakika resmi açıklamasıyla netlik kazandı.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Beklenen şiddetli fırtına ve yağış dalgası nedeniyle İstanbul'da 15 Ekim 2026 Perşembe günü okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir. İstanbul Valiliği'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden (X/Twitter) yapılan duyuru ile eğitime ara verildiği kesinleşmiştir. Bu karar kapsamında, il genelindeki tüm devlet okulları ve özel okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerine perşembe günü ara verilecek ve öğrenciler okula gitmeyecektir.

650x344-1791987058551.webp

İSTANBUL VALİLİĞİ SON DAKİKA TATİL AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı. Valiliğin resmi açıklamasında,

"Meteoroloji verilerine göre ilimizde beklenen kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın oluşturabileceği riskler (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) göz önüne alınarak, 15 Ekim Perşembe günü ilimiz genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir"

ifadeleri kullanıldı. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılması bekleniyor.

15 EKİM 2026 İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM'un son hava durumu tahminlerine göre, 15 Ekim Perşembe sabah saatlerinden itibaren kent genelinde şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Özellikle Avrupa Yakası'nın batı ilçelerinde metrekareye düşecek yağış miktarının yüksek seviyelere ulaşması bekleniyor. Ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, yıldırım düşmesi ve ani su baskınlarına karşı İstanbulluların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve tedbirli olmaları istendi.

istanbulda-okullar-tatil-mi-bugun-okul-var-mi-istanbul-valiligi-aciklamasi-bekleniyor-1753695-20251208090410.webp

Kocaeli'de 15 Ekim 2026 Perşembe günü okulların tatil olup olmadığına dair merak, Kocaeli Valiliği'nin açıklamalarına çevrildi. Meteorolojiye göre, Çarşamba akşamından itibaren etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar Perşembe günü de devam edecek. Yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgar, ani sel ve su baskını riskine karşı vatandaşların dikkatli olması isteniyor. Kocaeli Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına kısıtlama getirdi. Ancak, trafik tedbirleri arasında okulların tatil edilmesine dair bir karar bulunmuyor. Şu anki bilgilere göre, Kocaeli'deki resmi ve özel okullar için 15 Ekim Perşembe günü eğitime ara verildiğine dair resmi bir duyuru yapılmadı.

KOCAELİ VE SAKARYA'DA 15 EKİM'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Kocaeli genelinde 14 Ekim Çarşamba akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen sağanak yağışların, 15 Ekim Perşembe günü fırtına ve su baskını riskleriyle birlikte zirveye ulaşması öngörülüyor. Kocaeli Valiliği, bu ciddi tehlike karşısında ilk büyük adımı atarak motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışını geçici olarak durdurdu. Ancak alınan bu trafik kısıtlaması kararlarının içinde okulların tatil edilmesine yönelik herhangi bir resmi madde bulunmuyor. Eğitime planlandığı gibi devam edilecek olup, durumun seyrine göre Valilikten yapılabilecek anlık duyuruların yakından takip edilmesi önem taşıyor.

Sakarya'da 15 Ekim Perşembe günü eğitime ara verilip verilmeyeceği, valilik tarafından yapılan "çok kuvvetli yağış" ihbarının ardından gündemin ilk sırasına yerleşti. Sakarya Valiliği; perşembe gece saat 23.59’a kadar sürecek olan fırtınada, 12 saatlik dilim içerisinde metrekareye 51 ila 100 kilogram arasında yağış düşebileceği uyarısında bulundu. Sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riskine karşı vatandaşlar uyarılırken, Sakarya genelindeki resmi ve özel okulların 15 Ekim günü tatil edildiğine dair henüz resmi bir idari karar açıklanmamıştır.

İl

15 Ekim Beklenen Riskler

Valilik Tarafından Alınan İdari Önlemler

15 Ekim Okul Durumu (Tatil mi?)

Kocaeli

Şiddetli sağanak, ani sel, kuvvetli rüzgâr

Motosiklet, scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Şu an için tatil kararı YOK

Sakarya

Metrekareye 51-100 kg yağış, heyelan, yıldırım

Afet ve ulaşım aksamalarına karşı resmi teyakkuz uyarısı yapıldı

Şu an için tatil kararı YOK

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN