Eskişehir Taşbaşı bölgesinde yıllardır balıkçılık yapan Erkan Arslanbenzer, 15 Nisan’da başlayan ve büyük tekneleri kapsayan av yasağı sonrası piyasadaki durumu ele aldı. Kamuoyundaki “yasak başladı, balık bitti” algısının gerçek olmadığını belirten Arslanbenzer, küçük ölçekli teknelerin kurallara göre ava devam ettiğini anımsattı.

KÜÇÜK TEKNELERİN AV MESAİSİ SÜRÜYOR
Yasağın kapsamına dair bilgi paylaşan Arslanbenzer, "Sezonumuz büyük tekneler için kapandı ancak ’balık bitti’ diye bir durum söz konusu değil. 15 Nisan gelince herkes yasaktan dolayı balık çıkmadığını zannediyor, bu zihniyetten vazgeçmemiz lazım. Boyu 20 metrenin altındaki tekneler için avcılık serbest, 20 metrenin üzerindekiler için ise yasaktır. 20 metrelik bir kayığınız varsa denize çıkabilirsiniz. Bu küçük tekneler, sığ sularda balık yavrularına zarar vermeden yüzey balıklarını avlayabiliyor. Halkımız ‘sezon bitti, artık taze balık yiyemeyeceğiz’ diye düşünmesin; ufak kayıklarımız kurallara uygun şekilde avlanmayı sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Kış aylarındaki gibi yoğunluk olmasa da tezgahlarda çeşitliliğin devam ettiğini belirten Arslanbenzer, sözlerini şöyle noktaladı:
"Şu an hamsi, sardalya, mezgit ve çupra gibi çeşitlerimiz tezgâhlara gelmeye devam ediyor. Elbette kış dönemindeki o büyük yoğunluk ve doluluk yok ancak dükkanımıza gelen müşterilerimiz her zaman istediği kaliteli ve taze balığı bulabiliyor."
