CHP Genel Merkezi’nde yaşanan polis müdahalesine tepkiler sürüyor. Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisinin genel merkezine polis zoruyla girilmesini sert sözlerle eleştirdi.
Yeneroğlu, yaşananların demokrasi ve hukuk devleti açısından ağır bir tablo ortaya koyduğunu belirtti.
“DEMOKRASİ ADINA BÜYÜK BİR UTANÇ”
Yeneroğlu, CHP Genel Merkezi’ne yönelik müdahaleyi “demokrasi adına büyük bir utanç” olarak nitelendirdi.
Açıklamasında, “Copla, gazla, plastik mermiyle ana muhalefet partisi binasını basmak ancak demokrasiyi askıya almış, hukuku sopa olarak kullanan otoriter rejimlerde görülebilir” ifadelerini kullandı.
“HUKUK DEVLETİ AĞIR BİR DARBE DAHA ALDI”
Türkiye’de hukuk devleti ve demokrasi kültürünün zaten zor bir dönemden geçtiğini belirten Yeneroğlu, CHP Genel Merkezi’nde yaşananların bu tabloyu daha da ağırlaştırdığını söyledi.
Yeneroğlu, “Zaten can çekişen hukuk devleti ve demokrasi kültürü bugün ağır bir darbe daha almıştır” dedi.
KILIÇDAROĞLU’NA SERT TEPKİ
Yeneroğlu, açıklamasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı.
Kılıçdaroğlu’nun yaşanan süreçteki rolünü eleştiren Yeneroğlu, “Yaşına, siyasi tecrübesine yakışmayacak bir şekilde ve yıllarca savunduğu değerleri de ayaklar altına alarak bu işin aktörlerinden biri olmayı kabul eden Kemal Kılıçdaroğlu’nu da milletin vicdanı ve tarih asla affetmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Demokrasi adına büyük bir utanç yaşanıyor maalesef. Copla, gazla, plastik mermiyle ana muhalefet partisi binasını basmak ancak demokrasiyi askıya almış, hukuku sopa olarak kullanan otoriter rejimlerde görülebilir.
— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) May 24, 2026
Zaten can çekişen hukuk devleti ve demokrasi kültürü bugün ağır… pic.twitter.com/bN3DzVz97H
