Yeniden Refah'ın AK Parti’ye sunduğu 'ittifak' şartı ortaya çıktı: İstedikleri iki büyükşehir belli oldu

Yeniden Refah'ın AK Parti’ye sunduğu 'ittifak' şartı ortaya çıktı: İstedikleri iki büyükşehir belli oldu

Yerel seçimler haftalar kala gözler ittifaklarda. Kısa süre içinde İstanbul ve Ankara adaylarını açıklaması beklenen Yeniden Refah'ın, AK Parti'nin 'ittifak' teklifi için şartları ortaya çıktı. Partinin Genel Başkanvekili Doğan Aydal, AK Parti'den Kocaeli ve Sakarya'nın yanı sıra 35 de ilçe belediyesi istediklerini söyledi.

31 Mart seçimlerine ittifaksız girme kararı alan Yeniden Refah'nin (YRP), AK Parti’den iki büyükşehir, 35 de ilçe istediği ortaya çıktı.

TV100’e konuk olan YRP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, Kocaeli ve Sakarya’yı istediklerini söyledi, “Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge’nin başkanıyım aynı zamanda” dedi.

dogan-aydal.webp

35 ilçe talep etmelerinin gerekçelerini de anlatan Doğan Aydal’ın açıklaması şöyle:

“Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti’den iki büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge’nin başkanıyım aynı zamanda. İlk iki toplantıda bunları Sayın Cumhurbaşkanı’na ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN