İstanbul’da bebekleri anlaşmalı oldukları özel hastanelere yönlendirip ihmali davranışlarla ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen “Yenidoğan Çetesi” davasında 8’inci duruşma başladı. Davada 10’u tutuklu 63 sanık yargılanıyor.
Duruşma, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde adliyenin konferans salonunda saat 11.00’de başladı. Aralarında çetenin lideri olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı’nın da bulunduğu 4 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları duruşmaya katıldı. Bazı sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmayı takip etti.
TUTUKSUZ SANIĞIN ÖLÜMÜ DOSYANIN AYRILMASINA YOL AÇTI
Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz sanıklardan Bağcılar Medilife Hastanesi Başhekimi Cafer Akdur’un hayatını kaybettiğini belirterek dosyasının ayrılmasını talep etti. Savcılık ayrıca tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Duruşma, bu talepler doğrultusunda sanık avukatlarının savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

Cafer Akdur
İstanbul’daki dava, daha önce düzenlenen ikinci dalga operasyonla birlikte hazırlanan iddianame ile sanık sayısının 61’e yükselmesi sonrası ana dava dosyasıyla birleştirilmişti.
