Yıllardır rehin tutulan ABD'li gazeteci Terry Anderson hayatını kaybetti

Yıllardır rehin tutulan ABD'li gazeteci Terry Anderson hayatını kaybetti

Lübnan iç savaşının en karanlık dönemlerinden birinde 7 yıl boyunca rehin tutulan ve esaretten kurtulma hikayesiyle tüm dünyayı etkileyen ABD'li gazeteci Terry Anderson, 76 yaşında hayatını kaybetti.

ABD'li gazeteci Terry Anderson, Lübnan iç savaşı sırasında yaklaşık 7 yıl boyunca rehin tutulduktan sonra 76 yaşında hayatını kaybetti.

Anderson, 1985 yılında Lübnan rehine krizi sırasında İslamcı militanlar tarafından kaçırıldığında Associated Press'in Orta Doğu baş muhabiriydi.

Anderson'ın kızı, Pazar günü New York Greenwood Lake'teki evinde öldüğünü açıkladı.

Sulome Anderson, babasının son yıllarını huzur içinde geçirdiğini belirtirken, "Kendisine kahraman denilmesinden hiç hoşlanmadı ama herkes ona bu şekilde hitap etmekte ısrar etti" dedi.

Anderson, "Babam esaret altında kaldığı süre boyunca büyük acılar yaşadı, ancak son yıllarda sessiz ve huzurluydu. En kötü deneyimiyle değil, Vietnam Çocuk Fonu, Gazetecileri Koruma Komitesi, evsiz gaziler ve yaptığı birçok insani çalışmayla hatırlanmayı seçeceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Anderson, 1991'de iç savaşın sona ermesiyle serbest bırakıldı. Kaçırılmasından kısa bir süre sonra dünyaya gelen kızıyla ilk kez 6 yaşındayken tanıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra Anderson, gazetecilik dersleri vermek üzere New York'taki Columbia Üniversitesi dahil olmak üzere çeşitli ABD kolejlerinde görev aldı.

Ayrıca esaret altında geçirdiği zamanı anlatan çok satan bir otobiyografi olan "Den of Lions"ı kaleme aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN