Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) görev süresi dolan üyelerin yerine yapılacak seçim süreci tamamlandı.
YSK Başkanı Ahmet Yener’in de aralarında bulunduğu 6 üyenin görev süresinin ocak ayında sona ermesi üzerine Yargıtay ve Danıştay’da seçim süreci başlatılmış, Danıştay kontenjanından 3 isim belirlenmişti.
Yargıtay kontenjanından seçilecek 3 üye için ise 19 Ocak’ta başlayan seçimlerde, 26 Mart’ta yapılan oylamada 169 oy alan Mehmet Arı, 7 Nisan’daki oylamada ise 180 oyla İhsan Kamil Akçadırcı YSK üyeliğine seçilmişti.
Yargıtay Genel Kurulu’nun bugün gerçekleştirdiği seçimde de Nurullah Bodur, 169 oy alarak YSK üyeliğine getirildi.
YSK’DA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Yargıtay ve Danıştay Genel Kurulları tarafından seçilen 6 üye, bugün yemin ederek görevlerine başlayacak.
Yemin töreninin ardından saat 16.00’da, görev süresi sona eren YSK Başkanı ve Başkanvekilinin yerine yapılacak seçimle yeni yönetim belirlenecek.
