Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı yapıldı

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı yapıldı

ÖSYM tarafından düzenlenen 2026-YÖKDİL/1, Türkiye’nin 81 ili ile KKTC ve Kırgızistan’da toplam 89 merkezde gerçekleştirildi. 113 binden fazla adayın 80 soru için 180 dakika ter döktüğü sınavın sonuçları 8 Nisan’da ilan edilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 yılının ilk Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2026-YÖKDİL/1) geniş bir katılım ve organizasyon ağıyla bugün gerçekleştirildi. Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’da da uygulanan sınavda binlerce aday akademik kariyerleri için ter döktü.

GENİŞ COĞRAFYADA SENKRONİZE ORGANİZASYON

Sınav; Türkiye genelindeki tüm illerin yanı sıra KKTC’nin başkenti Lefkoşa ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek dahil olmak üzere toplam 89 sınav merkezinde hayata geçirildi. ÖSYM verilerine göre, dev organizasyon için 316 bina ve 4 bin 534 salon hazırlandı. Toplamda 113 bin 881 adayın başvuru yaptığı sınav, yerel saatle 10.15’te eş zamanlı olarak başladı. Sınav güvenliği kuralları gereği, adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına girişine izin verilmedi.

FARKLI ALANLARDA DİL YETKİNLİĞİ ÖLÇÜLDÜ

2026-YÖKDİL/1 kapsamında adaylara uzmanlık alanlarına göre sorular yöneltildi. Sınav içeriği şu şekilde yapılandırıldı:

  • İngilizce: Fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere üç farklı uzmanlık alanından sorular soruldu.

  • Almanca, Fransızca ve Arapça: Bu dillerden sınava giren adaylar yalnızca sosyal bilimler alanındaki sorulardan sorumlu tutuldu.

Adaylara, alanlarındaki dil yetkinliklerini ölçen çoktan seçmeli 80 soru yöneltilirken, bu soruların cevaplanması için toplam 180 dakika (3 saat) süre tanındı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ MESAİ YAPTI

Sınav günü yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek adına il ve ilçe nüfus müdürlükleri de koordineli bir çalışma yürüttü. Kimlik kartını kaybeden, kartı bulunmayan veya mevcut kartında T.C. kimlik numarası ile fotoğrafı eksik olan adaylar için nüfus müdürlükleri sınav günü saat 10.00’a kadar açık tutularak hizmet verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN