Yunanistan'ın ittiği 12 göçmen donarak hayatını kaybetti

Yunanistan'ın ittiği 12 göçmen donarak hayatını kaybetti

Edirne Valiliği, Yunanistan'ın geri ittiği 12 göçmenin donarak hayatını kaybettiğini açıkadı. Konuya ilişkin paylaşım yapan İçişleri Bakanı Soylu ise "AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri, mağdura cani, FETÖ'ye müşfik" ifadelerini kullandı.

Edirne Valiliği, İpsala ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanistan tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

1-001.jpg

Yapılan yazılı açıklamada, “2 Şubat 2022 günü İpsala ilçesi Paşaköy köyü Mandakoru mevki'inde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 12 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir.

2-001.jpg

Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan bölgede geniş kapsamlı arama tarama çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda ambulansın sevk edildiği bölgede ekipler özellikle sınır hattındaki çeltik tarlalarında arama tarama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

3-001.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sınırında yaşanan acı olayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Soylu, "Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12'si dondu" ifadelerini kullandı.

4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN