Yurt dışından geldi Türkiye’ye uyum sağladı! Yıl boyu hasat ediliyor, ekonomiyi şahlandırıp ek kazanç sağlıyor

Yurt dışından geldi Türkiye’ye uyum sağladı! Yıl boyu hasat ediliyor, ekonomiyi şahlandırıp ek kazanç sağlıyor

Çiftçilerin yüksek getiri potansiyelini katladıkça katlıyor sıcak iklime uyum sağlayıp yıl boyu hasat imkanı sunuyor. Hem sağlığın anahtarı oluyor hem de yeni bir tarım alanı oluşturuyor. Yurt dışından Türkiye'ye geldi ancak çiftçinin cebini dolduruyor.

Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olan Bolu ve çevresinde yeni bir tarımsal faaliyet dönemi başlıyor. Sıcak iklimde yetişen bir tropikal meyve olarak bilinen papaya, Bolu'nun sıcak iklimine uyum sağlayarak yıl boyu hasat imkanı sunuyor. Yüksek gelir potansiyeli vaat eden ürünü diken çiftçiler ise durumdan memnun görünüyor.

TÜRKİYE İKLİMİNE UYUM SAĞLIYOR

Bolu'nun Mudurnu, Göynük ve Taşkesti gibi bölgelerinde oluşturulan tarım noktaları farklı ürünlerin yetiştiriciliğinde de ön plana çıkıyor. Sıcak iklim koşullarına barındıran bu bölgelerde papaya gibi tropikal meyvelerin yetiştirilmesi için de ideal ortam sağlanıyor. Çiftçilere tarımda çeşitlilik sağlarken aynı zamanda ekonomik bağımsızlığında anahtarını veriyor. Papayanın yetiştirilmesi ile birlikte çiftçiler de gelirini ikiye katlıyor.

papaya.jpg

Dünya genelinde her geçen gün popülerliğini arttıran ve sağlık açısından son derece önemli olan papaya, Bolu’nun sıcak ikliminde yetiştirilen bir tropikal meyve oluyor. Meyvenin başarılı bir şekilde yetiştirilmesi için gerekli koşulların sağlandığını belirten çiftçiler ise yapılan araştırmaların sonucunun olumlu olduğunu belirtiyor.

papaya-meyve.jpg

BÖLGEYE EK KAZANÇ SAĞLIYOR

Papaya yetiştiriciliği için detaylı bir araştırma yapılırken iklim analizi yapılması gerektiğine de dikkat çekiliyor. İyi bir planlama ve doğru bakım ile birlikte papaya ağaçlarının yüksek verim sağlayabileceği belirtilirken yerel tüketimin yanı sıra ihracat içinde pazarlanabilme potansiyeli bulunduğu aktarıldı. Bununla birlikte bölgenin de ekonomik açıdan kalkınması sağlanacak.Yerel ekonomiye katkı sağlaması beklenen papaya üretiminde çiftçiye de teşvik sağlanması gerektiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN