Güney Kore'de kuş gribi alarmı: 390 bin hayvan itlaf edildi

Güney Kore'de kuş gribi alarmı: 390 bin hayvan itlaf edildi

Güney Kore'nin Kuzey Jeolla eyaletinde bir çiftlikte kuş gribi vakasına rastlanılmasının ardından 390 bin tavuk ve ördek itlaf edildi.

Güney Kore'de bir çiftlikte kuş gribine rastlanılmasının ardından 390 bin tavuk ve ördek itlaf edildi.

Yonhap ajansının haberine göre Kuzey Jeolla eyalet hükümeti, eyalete bağlı Jeongeup kentindeki bir ördek çiftliğinde perşembe günü kuş gribi virüsü tespit edilmesinin ardından kentteki çiftliklerde bulunan 292 bin tavuk ve 100 bin ördeğin itlaf edildiğini açıkladı.

BÖLGE KARANTİNAYA ALINDI

Eyalet hükümeti, vaka tespit edilen çiftlik ile çiftliğin 10 kilometre yakınında bulunan diğer kanatlı hayvan çiftliklerinin yoğun karantina bölgesi olarak tanımlandığını ve karantina ekipmanlarının dezenfeksiyon çalışmalarını güçlendirmek için bölgeye sevk edildiğini kaydetti. 

Tarım Bakanlığı da Jeongeup kentindeki tüm çiftliklerin virüsle mücadele tedbirleri kapsamında 7 gün boyunca kapatıldığını bildirdi. 

Kuş gribi virüsünün yüksek patojen tür olan H5N8 olduğu aktarıldı.

Virüs ülkede yılın tespit edilen ilk vakası oldu.

HOLLANDA'DA ALARM VERİLDİ

Öte yandan Hollanda Tarım Bakanlığı da, kuş gribinin 200 yabani kuşta tespit edildiğini ve hızla tavuk çiftliklerine de yayılmaya başladığını duyurarak, insanlara geçme riskinin bulunduğu konusunda uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN