Güvenli Ödeme Sistemi nedir? Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemi ile riskler ortadan kalkıyor

Güvenli Ödeme Sistemi nedir? Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemi ile riskler ortadan kalkıyor

Adalet Bakanlığı tarafından yeni uygulamaya konan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması yurt genelinde 3 Şubat itibarıyla başladı. Peki nedir bu Güvenli Ödeme Sistemi? Para nereye yatacak? Satıcı hesabına nasıl geçecek? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından tanıtılan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve noter ücretlerinin kredi kartlarıyla ödenmesi uygulamasıyla riskler ortadan kalkacak. Para emanet hesaba aktarılacak, satışın tamamlanmasıyla karşı taraf güvenli bir şekilde parasını alacak.

NOTERLERDE GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

Özellikle 2. el araç alım satımlarında Güvenli Ödeme Sistemi kapsamında emanet hesaba alınan para, noter işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte karşı tarafın hesabına aktarılacak. Böylece vatandaşların mağduriyeti engellenmiş olacak.

Uygulamayla nakit taşınması sırasında paranın çalınması ya da kaybolması riski olmayacak.

Satış bedeli, noterde işlem yapılmadan satıcının hesabına geçemeyeceğinden ötürü alım satım daha güvenli bir biçimde yapılacak. Uygulama dâhilinde alım satım işleminin her aşamasında satıcı ve alıcı mesajla ve elektronik posta ile bilgilendiriliyor.

Tarafların anlaşamayarak satışın iptal edilmesi hâlinde, alıcının yatırdığı para, kayıt sırasında belirtilen banka hesabına iade edilecek ve böylece hileli davranışlar ve dolandırıcılık gibi riskler ortadan kalkacak. Uygulamayla birlikte bloke, çek ve benzeri masraflarla karşı karşıya kalınmadan satış işlemleri yapılacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KREDİ KARTI VE BANKA KARTI DA KULLANILACAK

Yurt genelinde 3 Şubat 2020 Pazartesi gününden itibaren başlayan Güvenli Ödeme Sistemi ile birlikte, noterlik işlemlerinde gerçekleşecek ödemeler için banka kartı ve kredi kartı kullanılacak.

20-02/03/noterjpgg.jpg

Uygulamayla birlikte ödeme aracı seçenekleri artırılarak vatandaşların nakit taşıması ve bundan dolayı riskler ortadan kalkarken, kayıtlı ödeme araçları vesilesiyle vergi, resim ve harçların tam olarak hesaplanmasıyla vergi kaybının önüne geçilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN