Hackerlar gözünü bu seferde Google hesaplarına dikti

Hackerlar gözünü bu seferde Google hesaplarına dikti

Google'ın başarılı e-posta hizmeti olan Gmail, hackerların yeni gözdesi olmayı başardı. Hackerların Gmail'in sahip olduğu İki adımlı doğrulama yöntemini aşmak için farklı bir yöntem kullanıyorlar

Kolay kullanımı ile ilgileri üstüne toplayan Google'nin hackerlarla başı belada. Gmail'e bu ilgiyi sadece kullanıcılar göstermiyor. Artan kullanıcı sayısıyla birlikte hackerların hedefi haline gelen Gmail için Google tarafından sağlanan ek güvenlik önlemleri mevcut.

Bunların başında iki adımlı doğrulama yöntemi geliyor. Yabancı bir cihazdan giriş yapmaya çalıştığınızda telefonunuza SMS ile doğrulama kodu gönderiliyor ve bu kodu girdiğiniz takdirde hesabınıza erişebiliyorsunuz.

Ama maalesef kötü niyetli kişiler bu sistem için de bir yöntem üretmişler. Google tarafından geliyor gibi gözüken bir SMS ile hesabınızın güvende olmadığını ve hesabınızı geçici olarak kilitlemek için cihazınıza gelen kodu yazmanızı istiyorlar.

Eğer kodu yazarsanız hackerın tuzağına düşmüş oluyorsunuz ve hackerın hesabınıza erişimine izin veriyorsunuz.

Güvenlikteki en zayıf halka olan insan faktörünü hedef alan hackerlara karşı dikkatli olmakta fayda var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN