Hafta sonu ne yapmalı? Çocuklara Beethoven büyüklere Çaykovski

Hafta sonu ne yapmalı? Çocuklara Beethoven büyüklere Çaykovski

Çocuklara Beethoven büyüklere Çaykovski

KARAR

Tchaikovsky ve ARD gibi iki önemli uluslararası yarışmanın ödüllü ismi 1977 Yerevan doğumlu viyolonselci Alexander Chaushian, ‘İstanbul Resitalleri’ kapsamında 18 Ocak’ta Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de müzikseverlerle buluşuyor. Japonya’dan Amerika’ya uzanan bir coğrafyada Suntory Hall, Wigmore Hall, Viyana Konzerthaus ve Carnegie Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında konserler veren Chaushian’ın konser biletini internetten alabilirsiniz. 

ÇOCUKLARA BEETHOVEN DERSİ

Yapı Kredi bomontiada, akademisyen ve keman sanatçısı Dr. Erman Türkili işbirliğindeki ‘Çocuklar ile Müzik’ etkinliği 2020 yılında tüm dünyada 250. doğum yılı kutlanacak ünlü besteci Beethoven  ile devam ediyor. 18 Ocak Cumartesi günü Yapı Kredi bomontiada Performans Odası’nda gerçekleştirilecek etkinlikte 7-11 yaş arası çocuklar Beethoven’ın hayatını ve eserlerini öğrenirken, bir orkestrada yer alan tüm enstrümanları da dijital bir sunumla hem görme, hem de duyma fırsatı bulacak. Atölye biletleri  biletinal.com’dan alabilirsiniz. 

BENİM ADIM SELÇUK... PARDON FEUERBACH!

Oyuncu Selçuk Yöntem’in başrolünde yer aldığı ‘Benim Adım Feuerbach’ yarın saat 20:30’da Trump Sahne’de sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye’de ilk olarak 1995 yılında oynanan oyun, 23 yıl aradan sonra geçen yıl tekrar sahnelenmeye başlandı. Alman oyun yazarı Tankred Dorst tarafından kaleme alınan oyun uzun süre akıl hastanesinde yattıktan sonra oyunculuk mesleğine geri dönmek isteyen bir adamın hikâyesini konu alıyor. Selçuk Yöntem, Toprak Can Adıgüzel, ve Aslı Samat’ın rol aldığı oyunun yönetmen koltuğunda ise Ayşenil Şamlıoğlu oturuyor.

20-01/16/21.jpg

MALATYA DT’DE ÖDÜLLÜ OYUN

Güngör Dilmen’in yazdığı, A.Sinan Pekinton’un rejisörlüğünü üstlendiği ve Ankara DR oyuncularının rol aldığı ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ oyunu Malatya’da sahnelenecek. Bugün saat 20.00’da, yarın ise 14.00 ve 20.00 seanslarında izleyiciyle buluşacak oyun 1990 yılında ‘İsmet Küntay Ödülü’nü aldı. Eski bir İstanbul mahallesinde ‘kurgulanmış’ bir aşkın hikâyesini anlatan oyun, saraydan çırağ edilen (uzaklaştırılan) Mahitab’ın, Aksaray’ın bir sokağına taşınmasından sonra yaşadıklarını izleyiciye aktarıyor. Oyunda Mahitap rolünü Ebru Uysal, Firuz Bey rolünü ise Ali Fuat Davutoğlu canlandırıyor. 

ANKARA’DA KADIN YÖNETMENLER FESTİVALİ

Bu yıl ilki yapılacak olan 1.Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali 18-22 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da sinemaseverlerle buluşuyor. Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yarın saat 17.00’da başlayacak açılış gecesinde yönetmen Biket İlhan’a Meral Okay Özel Ödülü verilecek. Bugüne kadar Kayıkçı, Ayın Karanlık Yüzü, Mavi Gözlü Dev, Yarım Kalan Mucize, Çelo gibi filmleri bulunan yönetmenin son film Hilal-i Ammer Cemiyeti Hanımlar Merkezi filmi deizleyiciyle buluşacak. Ankaralılar festivalle ilgili detaylı bilgiye ‘sinemazon.org’ internet adresinden ulaşabilir.

YÖRÜK HATİCE’NİN OSCAR ADAYI FİLMİ

Oscar’da bu yıl ‘en iyi belgesel’ ve ‘en iyi uluslararası film’ ödülleri için yarışan Makedonya yapımı Bal Ülkesi (Honeyland) adlı belgesel İstanbul Modern’in ‘Oscar’ın Yabancıları’nda gösterilecek. Tamamında Türkçe konuşulan, Avrupa’nın son kadın arı yetiştiricisi olan yörük Hatice (Hatidze) Muratova’nın hayatına odaklanan filmi pazar günü saat 13.00’da İstanbul Modern’de izleyebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN