Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonunu doyasıya gezmek, birbirinden farklı aktiviteler ile dolu dolu vakit geçirmek isteyenler için cumartesi-pazar günleri düzenlenen kültür sanat etkinliklerini hazırladık. Söyleşiden tiyatroya, sergiden konsere birçok sanatsal etkinliğe aileniz ya da arkadaşlarınızla katılarak bu hafta sonu kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz.

KARAR KÜLTÜR-SANAT/İSTANBUL

Hafta sonunu doyasıya gezmek, birbirinden farklı aktiviteler ile dolu dolu vakit geçirmek isteyenler için cumartesi-pazar günleri düzenlenen kültür sanat etkinliklerini hazırladık. 

TİYATRO

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 12-13 Ekim'de yetişkinler için Fatih Reşat Nuri'de kadın erkek rollerinin tartışmaya açıldığı Karıncalar, Kağıthane Sadabad'da Amanvermez Avni, Ümraniye'de savaş sonrası Yugoslavya'daki sevgi ve umudun yeşermesini konu alan Ocak'ta Bahar, Kadıköy Haldun Taner'de Ahmet Sami Özbudak'ın yazdığı Hayal-i Temsil oyunlarını sahneleyecek. Oyunların biletlerini sehirtiyatrolari.ibb.istanbul internet sitesinden edinebilirsiniz.

Devlet Tiyatrolarının (DT) Türkiye'nin dört bir yanındaki salonlarında sahnelenen oyunlarından bazıları ise şöyle: Cumartesi günü İstanbul Mecidiyeköy Büyük Sahne'de Haldun Dormen'in yönettiği Karmakarışık, Ankara Cernmodern'de Patrick Süskind'in Kontrabas, Bursa Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda Şair, Şuur, Şiir, Mehmet Akif Ersoy. DT biletlerini  devtiyatro.gov.tr  internet sitesinde satışa sunuluyor.

KONSER

Türk müziğinin sevilen sesi Selami Şahin 12 Ekim'de Hatay Sümerler Açıkhava Tiyatrosunda dinleyicileriyle buluşacak. Teoman, Trabzon'da KTÜ AKM Salonu'nda konser verecek. Bosna doğumlu, İsviçreli akerdeon sanatçısı Mario Batkoviç ise İstanbul'da Salon İKSV'de sahne alacak. Pazar günü ise Türkiye'nin çeşitli yerlerinde renkli konserler düzenleniyor. İstanbul'un es eski konser salonu CRR, Erdal Erzincan-Kayhan Kalhor konserine ev sahipliği yapacak. Valse şarkısıyla ünlenen genç piyanist Evgeny Grinko ise Gaziantep'te GAÜN Mavera KSM'de dinleyicileriyle buluşacak. Bu konserlerin biletlerini  Biletix'ten alabilirsiniz.

ÇİKOLATA FESTİVALİ

İstanbul boğazı bu hafta sonu çikolata kokacak. 12-13 Ekim'de açıkhavada gerçekleşecek 'Boğaz'da Çikolata' etkinliğinde, keyifli müzikler eşliğinde çikolata ve kahve tadımı yapmak, atölyelere, söyleşilere katılmak mümkün. Çocuk oyun alanlarına da yer verecek festival keyifli bir haftasonu için ideal bir seçim.

TRAKYA MÜZİK FESTİVALİ

Edirne Öztaş Global Garden’de Düzenlenecek Edirne Trakya Müzik Festivali'nde yarın Cem Adrian, Melike Şahin, Duman konserleri gerçekleşecek. Pazar günü ise Haluk Levent, Hakan Altun, Melek Mosso, Ufuk Beydemir ve Bosphoroots festivalde sahne alacak. Festival biletleri   Biletix'te satışa sunuldu.

ÇOCUKLARI SEVİNDİRİN

Dünyaca ünlü Küçük Prens oyunu Türkiye'de pek örneği olmayan 'kamishibai', Japon kağıt tiyatrosu tekniğiyle sahnede. Serhat Behramoğlu'nun canlandıracağı oyun, çocuklara masallar dünyasında yeni bir pencere açıyor. Oyun, 12-13 Ekim'de İstanbul'da Küçük Sahne UNIQ,'te dört seans sahnelenecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN