Hakkari Çukurca'da PKK'ya ağır darbe: 157 terörist öldürüldü - Son dakika haberleri

Hakkari Çukurca'da PKK'ya ağır darbe: 157 terörist öldürüldü - Son dakika haberleri

Hakkari Çukurca'da PKK'ya yönelik operasyonlarda şimdiye kadar 157 terörist öldürüldüğünü TSK bildirdi. Uçakların belirlediği 4 hedef imha edildi.

[Karar]

Türk Silahlı Kuvvetleri, 11:42-12:20 saatleri arasında Hakkari Çukurca'dan alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenledi. Harekatta 4 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

Çukurca operasyonları başladığı günden beri157 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklama;

20 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı en az 100 terörist telsiz konuşmalarından alınan bilgi + 3 Eylül 2016 33 terörist ele geçen + 4 Eylül 2016 24 terörist TOPLAM: 100+57 = en az 157 terörist etkisiz hale getirildi.) Şu an arazide sayısını tam belirleyemediğimiz miktarda bazı terörist cesedi görüntüleri var. Arama tarama faaliyetleri operasyon sonrası yapılacak ve sayı belirlenebilecek.

Dün itibariyle HAN TEPE bölgesinde İki Doçka uçaksavar makineli tüfek, yedi Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Biksi makineli tüfek, 17 el bombası, dört roketatar mühimmatı, bir antitank mayını, bir telsiz, beş gaz maskesi, beş el yapımı patlayıcı düzeneği, bir jeneratör, bir fırın, beş torba amonyum nitrat, 11 kutu Biksi mühimmatı, 15 kutu uçaksavar mühimmatı ele geçirilmiştir.

BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLEN HAREKAT

11:42-12:20 saatleri arasında Çukurca Kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen dört hedef ateş altına alınarak tam isabetle imha edilmiştir.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN