Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti'den Musul açıklaması

Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti'den Musul açıklaması

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye'yi kastederek bölge ülkelerinin Musul operasyonuna katılmak istemesini eleştirdi.

Tasnim ajansının haberine göre, Musul harekatına Irak hariç herhangi bir ülkenin katılma hakkının olmadığını savunan Velayeti, "Bazı ülkeler Irak yönetiminden izin almadan bu ülkeye askeri güç göndermiştir. Bu mesele uluslararası kurallara aykırıdır. Bu ülkeler gelecekte oradan miras talep etmek amacıyla böylesi bir girişimde bulunmuştur" diye konuştu.

İran'ın Musul harekatına doğrudan katılmadığını söyleyen Velayeti, "İran asla bu konuya doğrudan müdahil olmamaktadır. İran'ın Musul konusunda Bağdat yönetimine verdiği destek, danışmanlık yardımıdır ve bunu da Irak'tan gelen talep üzerine yapmaktadır. Bölge ülkelerinin operasyona katılmak istemesi yanlıştır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN