Hamaney'in istifasını isteyen 8 aktiviste 72 yıl hapis cezası

Hamaney'in istifasını isteyen 8 aktiviste 72 yıl hapis cezası

İran lideri Hamaney'in istifasını isteyen 8 aktivist için toplamda 72 yıl hapis cezası verildi.

İran lideri Al Hamaney'e istifa çağrısı cezasız kalmadı, İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı'na (HRANA) göre, yazdıkları mektupla Hamaney'in istifasını isteyen aktivistlerin yargılandığı davada karara varıldı.

Meşhed Devrim Mahkemesi'nde görülen duruşmada 'Devrim kurucuları ve ülke liderine hakaret, kamuoyunu yanıltma, yabancı basın kuruluşlarıyla iş birliği, yasa dışı toplantı düzenleme' suçlamasıyla yargılanan aktivistler 1 ile 26 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 

YURT DIŞI YASAĞI DA VERİLDİ

Mahkeme, Abdurresul Murtazevi hakkında 26 yıl, Muhammed Hüseyin Sepehri ve Fatma Sepehri hakkında 6'şar yıl, Haşim Recai, Muhammed Hüseyinpur ve Murtaza Kasımi hakkında 1'er yıl hapis, Haşim Hastar hakkında 16 yıl hapis 3 yıl sürgün ve 3 yıl ülkeden çıkış yasağı, Muhammed Nurizad hakkında da 15 yıl hapis, 3 yıl sürgün ve 3 yıl ülkeden çıkış yasağına hükmetti. 

İranlı aktivistler, Ağustos 2019'da yazdıkları ortak bir mektupla Ali Hamaney'e istifa çağrısında bulunmuşlardı. 

TAHRAN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN