Hamas'tan İsrail'e bayram uyarısı: Mescid-i Aksa'dan uzak durun!

Hamas'tan İsrail'e bayram uyarısı: Mescid-i Aksa'dan uzak durun!

Hamas, fanatik Yahudilerin Kurban Bayramı'nda İsrail polisi eşlinde Mescid-i Aksa'ya baskın yapma planı konusunda uyardı: Mescid-i Aksa'ya baskın yapılması Müslümanların kutsallarına yönelik açık bir saldırıdır.

Hamas, fanatik Yahudilerin Kurban Bayramı'nda İsrail polisi nezaretinde Mescid-i Aksa'ya baskın yapma planı konusunda uyarıda bulundu.

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Üyesi Basim Naim, yayımladığı yazılı açıklamada, "Mescid-i Aksa'ya baskın yapılması Müslümanların kutsallarına yönelik açık bir saldırıdır." ifadelerini kullandı.

Bu adımın Kudüs ve Filistin topraklarında patlamaya yol açacağını vurgulayan Naim, uluslararası topluma işler kontrolden çıkmadan harekete geçmesi çağrısı yaptı.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde zaman zaman Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına neden oluyor.

GAZZE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN