Hamilelikte diş ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte diş ağrısına ne iyi gelir?

Hamilelikte diş ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte diş ağrısına ne iyi gelir?

Hamilelikte diş ağrısı anne adaylarını zorda bırakan bir durumdur. İlaç kullanmak istemeyen anne adayları hamilelik döneminde diş ağrılarıyla karşılaştıklarında doğal yollarla ağrılarının geçmesini isterler. İşte uygulayabileceğiniz doğal yöntemler…

 

Hamilelikte diş ağrısı anne adaylarını en çok korkutan rahatsızlıklardandır. Hamilelik döneminde ağrı kesici ilaç kullanımına izin verilmez bu nedenle de genellikle doğal yöntemler uygulanır. Hamilelikte diş ağrılarınızı önlemek ve azaltmak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

NASIL GEÇER?

Dişlerinizi fırçalayın: Diş çürüklerine yapışan besin atıkları dişte daha çok ağrıya neden olur. Dişlerinizi düzenli fırçalayarak ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Gargara: Bir bardak su içerisine ister tuzla ister sirkeyle hazırlayacağınız gargara ile dişlerinizdeki bakterilerden kurtulabilirsiniz.

Karanfil: Antiseptik özelliği ile karanfil, diş ağrınızı azaltan en doğal yöntemlerdendir. Dişinize dilerseniz bir pamuk yardımıyla karanfil yağı da uygulayabilirsiniz. Dişinize karanfil yağının dışında kolonya, aspirin ya da alkol koymayın.

Nane: Taze nane yapraklarını robottan geçirin ve ister direkt dişinizin üzerine koyun isterseniz de gargara yaparak ağrılarınızı azaltın.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yüksek yastık kullanımı: Diş ağrıları genellikle gece daha çok artar. Bu nedenle uyurken yastığınızı yükseltmeniz ağrılarınızı azaltacaktır.

Soğuk uygulama: Ağrıyan dişininiz üzerine bir bezle sardığınız buz torbalarını uygulayın. Soğuk uygulama dişlerinizdeki ağrıyı azaltacaktır.

19-12/30/hamilelikte-dis-agrisi.jpg

Sarımsak: Kokusu sizi çok etkilemeyecekse ağrıyan dişinizin üzerine sarımsak koyarak ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

Yiyeceklerinize dikkat edin: Diş ağrısı çeken anne adayları, çok soğuk ve sıcak yiyeceklerden, asitli ve şekerli içeceklerden uzak durmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN