Hangi günlerde hangi şans oyunu çekilişi var?

Hangi günlerde hangi şans oyunu çekilişi var?

Milyonlarca vatandaş, haftanın talihlisi olma umuduyla çeşitli şans oyunlarını oynuyor. Belirli günlerde Süper Loto, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara gibi şans oyunlarının çekilişi noter huzurunda gerçekleştiriliyor.

Birçok vatandaş zengin olma umuduyla her hafta çeşitli şans oyunlarını oynuyor. Sayısal Loto, Sayısal Loto, Milli Piyango, Şans Topu, 10 Numara çekilişleri haftanın belirli günlerinde yapılıyor. Şans oyunları çekilişiyle birlikte talihliler, her hafta hayallerine ulaşmak için heyecan içinde oyunların sonucunu takip ediyor.

MİLLİ PİYANGO NEDİR, ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Bastırılmış numaralı biletlerin satılarak, adet ve tutarları önceden belirlenmiş ikramiyeleri kazanacak numaraların belirli günde çekilecek kura (çekiliş) ile saptanması esasına dayanan şans oyunudur.

Piyango çekilişleri, her ayın 9, 19, ve 29'uncu günleri çekiliş yapılacak şekilde uygulanır. Belirtilen tarihlerde veya bu tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planları farklı özel çekilişler düzenlenebilir. Her yıl 31 Aralık günü yılbaşı özel çekilişi yapılır. Yönetim Kurulu, çekiliş tarihleri ile özel çekiliş tarihlerini belirlemeye, değiştirmeye veya kaldırmaya yetkilidir. İkramiyelerin ödenmesine esas olarak İdare ve satış merkezleri yetkilidir.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞ EKRANI

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar diğer bayiler ise son üç rakama ( son üç rakam dahil ) kadar isabet eden ikramiyeleri ödemek zorundadır. Bayiler, son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de, ikramiyelerini ödeyebilirler.

Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, talihlilere ödenecek ikramiyelerden 1.000.000.- ( Bir milyon TL.) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Şube Müdürlüklerince ödenir. İdare, gerekli gördüğü hallerde, ikramiye ödeme limitlerini arttırmaya ve eksiltmeye yetkilidir.

SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞLERİ HANGİ GÜN YAPILIYOR?

Sayısal Loto : 1 ile 49 sayı kümesi içinden 6 sayı seçilerek oynanan bir şans oyunudur. 6,5,4 veya 3 sayının doğru tahmin edilmesiye ödül kazanılır. Büyük ödül 6 bilen katılımcı veya katılımcılara verilir. Bir çekilişte 6 bilen çıkmaz ise ödül bir sonraki çekilişe devredilir ve ödül miktarı böylece katlanarak devam eder. Bu şekilde yapılacak devir 3 haftayı geçemez 4’üncü haftada da 6 numarayı doğru tahmin eden yoksa ödül beş bilen katılımcı veya katılımcılara, beş bilen de yoksa ödül, dört numarayı doğru tahmin eden katılımcı veya katılımcılara verilir. Sayısal Loto, daha önceden haftada sadece 1 kere Cumartesi günleri çekilirken, uzun süredir hem Çarşamba hem de Cumartesi olmak üzere haftada 2 gün çekilmektedir.

SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

17-01/22/1335089_940x531.jpg

Bir diğer oyun ise Süper Loto’dur : Süper loto oyununun mantığı 54 sayının içinden 6, 5, 4 veya 3 rakamı doğru tahmin ederek ikramiye kazanmaktır. Eğer altı bilen çıkmaz ise biriken ikramiye bir sonraki haftaya devreder. Sadece altı sayıyı da doğru tahmin edenler büyük ikramiyenin sahibi olur. Sayısal Loto çekilişi haftanın cumartesi ve çarşamba günleri gerçekleştirilmektedir.

ŞANS TOPU ÇEKİLİŞLERİ ÇARŞAMBA GÜNLERİ YAPILIYOR?

Şans Topu (5+1) oyunu, iki farklı sayı kümesi içerisinden, belirlenen sayıda numara seçilmesi esasına dayanan bir sayısal oyundur. İlk sayı kümesi 1-34 numaradan, ikinci sayı kümesi ise 1-14 numaradan oluşmaktadır. İştirakçiler, ilk sayı kümesinden 5 (beş) adet, ikinci sayı kümesinden 1 (bir) adet numarayı seçerek oyuna katılabileceklerdir.

Şans topu çekilişleri Milli Piyango İdaresi tarafından çarşamba akşamları gerçekleştirilmektedir.

17-01/22/12-ekim-2016-sans-topu-cekilisi-sans-topu-sonucu-2442940.Jpeg

SÜPER LOTO ÇEKİLİŞİ HANGİ GÜN YAPILIYOR?

Süper loto oyununun mantığı 54 sayının içinden 6, 5, 4 veya 3 rakamı doğru tahmin ederek ikramiye kazanmaktır. Eğer altı bilen çıkmaz ise biriken ikramiye bir sonraki haftaya devreder. Sadece altı sayıyı da doğru tahmin edenler büyük ikramiyenin sahibi olur.

MPİ tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-54 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca " oyun " olarak da ifade edilen şans oyunudur. Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir. Çekilişler İdarece belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilir.

SÜPER LOTO SONUÇ SORGULAMA EKRANI

İkramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür. İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar.

17-01/22/575f19778685763ac8a4007b.jpg

10 NUMARA NE ZAMAN ÇEKİLİYOR? NASIL OYNANIR? 

1 ile 80 arasındaki numaralardan çekiliş sırasında belirlenecek olan 22 tane numaradan, 10, 9, 8, 7 ve 6 numarayı tahmin edenler ve bunun yanında hiçbir numarayı tahmin edemeyenler ikramiyeye hak kazanırlar. 22 tane numaradan 10 tanesini doğru tahmin eden katılımcı veya katılımcılar büyük ikramiyeyi kazanırlar. Büyük ikramiye bir çekilişte dağıtılmazsa bir sonraki haftaya devredilir. 10 Numara çekilişi pazartesi günleri yapılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN