Amazon drone’larına yeni özellikler geliyor

Amazon drone’larına yeni özellikler geliyor

Amerikan devi postacı model uçakları için kurduğu hayalleri yaptığı yeni patent başvurusunda açık etti.

Amazon drone’lar ile paket dağıtımı yapmaya niyetlendiğinde gelecekte alışverişlerin nasıl bir şekle bürünebileceği konusunda fikir sahibi olmuştuk. Ar-Ge çalışmalarını sürdüren ve  havadan sipariş teslimatı ile ilgili problemleri bir bir çözen şirketin sistem için yaptığı patent başvurusu halka açık olarak yayınlandı. Görülen o ki Amazon “depodan kalkıp eve teslimat yapan” uçaklardan daha fazlasını hayal ediyor.

Birbirleriyle konuşan uçaklar

Eylül 2014’te yapılan ancak şimdi halka açık olarak yayınlanan patent başvurusuna göre Amazon’un drone’ları birbirleriyle iletişime geçerek teslimat alanı ve rota hakkında bilgi alışverişi yapabilecek. Bu bilgiler arasında hava durumu, trafik durumu ve engeller (insanlar veya hayvanlar gibi) gibi uçakların kullanarak rotalarını havada gerçek zamanlı olarak değiştirebileceği bilgiler bulunuyor.

Bu özelliklere olarak Amazon’un uçakları müşterinin konumuna göre sipariş teslim noktasını değiştirebilecek. Yani bir kullanıcı eğer işteyse ofisine, evdeyse evine teslimat yapabilecek. Amazon’un hazırladığı taslaklarda kullanıcının paketin teslim edilmesi için seçebileceği “Bana getir”, “Ev”, “İş”, “Yatım”  gibi dört seçenek bulunuyor.

Amazon, uzak teslimatlarda yaşanabilecek pil problemlerine de pil istasyonları ile çözüm getirmeyi amaçlıyor. Buna göre drone’lar, pil seviyeleri azaldığında bu noktalara iniş yapıp pillerini şarj edebilecek veya tümden değiştirebilecek.

Yasal engeller henüz aşılmadı

Bu başvuru Amazon’un havadan teslimata verdiği önemi gösterse de, şirket henüz uçakları havaya kaldırabilmek için gerekli izinleri alabilmiş değil. Ancak bu patent ile o zamana kadar rakiplerinin dağıtım yöntemini kopyalamasını engelleyebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN