Hastanenin korona faturası vatandaşı şoke etti

Hastanenin korona faturası vatandaşı şoke etti

İzmir Torbalı Devlet Hastanesi’nde 3 gün koronavirüs tedavisi gören 51 yaşındaki Kubettin Köstekçi’ye sigortası olmadığı bin 632 lira fatura çıkarıldı

İzmir’de yaşayan 51 yaşındaki koronavirüs hastası Kutbettin Köstekçi, Torbalı Devlet Hastanesi’ndeki 3 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından taburcu edildi. Köstekçi’ye tedavisi için 1.632 lira fatura çıkarıldı. Faturayı ödeyemeyen Köstekçi, test sonucu pozitif çıkmasına rağmen hastaneden tabucu edildi. Olaya tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Hastaya devlet hastanesinde böyle bir muameleyi reva görmek insafsızlıktır. " dedi.

İzmir Torbalı Devlet Hastanesi’nde koronavirüs hastası Kutbettin Köstekçi’ye çıkarılan 1.632 liralık tedavi faturası Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan 6 milyon yurttaşın durumunu gündeme getirdi. İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) vatandaşlardan prim borçlarını mart ayına kadar yatırmasını istediğini söyledi. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise Köstekçi’nin korona tedavisi devam etmesine rağmen taburcu edildiğini açıkladı.

İzmir’de yaşayan 51 yaşındaki Kutbettin Köstekçi, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından evde tedavi görmeye başladı. 8 Ocak 2021 tarihinde fenalaşan Köstekçi, Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. 3 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından 11 Ocak günü taburcu edilen Köstekçi’ye 1.632 lira fatura çıkarıldı. Köstekçi’nin borcu hakkında tutanak tutuldu.

kutbettinkostekci.jpg

TABURCU EDİLEN POZİTİF HASTA, BORCUNU NASIL KAPATACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, Köstekçi’nin koronavirüs testinin halen pozitif olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşımız bu hastalığı nasıl yeneceğini düşünürken, bir yandan da borcunu nasıl kapatacağını düşünüyor. Hastaya devlet hastanesinde böyle bir muameleyi reva görmek insafsızlıktır. Koronavirüs tedavisi ücretsizdir denirken, devlet hastanesinde vatandaşımız böyle bir muameleyle karşı karşıya kaldı. Her konuda olduğu gibi fakir fukaranın salgın döneminde yapayalnız olduğunu bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

İzmir Tabip Odası Üyesi Ergün Demir ise Köstekçi’ye çıkarılan faturadaki başka bir boyuta dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Geçen yıl Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar, borçları olduğu için sağlık hizmeti alamıyorlardı. Pandemi nedeniyle prim borçları 31 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmişti. Bu borç nedeniyle yaklaşık 6 milyon kişi sağlık sigortasını ödemediği için sağlık sigortasını alamıyordu. Bu hasta da Bağkur’lu olduğunu ifade etmiştir. SGK ise prim borcu olanların Şubat ayında müracaat etmesini ve mart ayında da prim borcunu yatırmasını talep etmekte. Primini yatırmayan milyonlarca vatandaş bundan sonra sağlık hizmeti alamayacak.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN