Hava operasyonunun ismi 'Şehit Yalçın'

Hava operasyonunun 
ismi 'Şehit Yalçın'

Gece saatlerinde Türk jetleri tarafından IŞİD'e yönelik yapılan hava operasyonuna çok manidar bir isim verildi. Operasyonun isminin Şehit Yalçın olduğu iddia edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 4 adet F-16 gece saatlerinde havalandı ve IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirmeye başladı.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden saat 03.10 itibarıyla art arda F-16 savaş uçakları havalandı. 5'er dakika arayla havalanan 4 F-16'nın IŞİD hedeflerini bombaladığı öğrenildi. Patlama sesleri Kilis'ten de duyuldu.

"Şehit Yalçın''

Haber 7'nin haberine göre Askeri kaynakların hava operasyonu ile sınırlı olduğunu belirttiği operasyonun ismini ise TSK ''Şehit Yalçın'' olarak belirledi.

Şehit Astsubay Yalçın Nane dün IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu şehit olmuş ve bu saldırı yapılan operasyonların da fitilini ateşlemişti.

Sınır ötesine yapılan operasyonda havalanan uçaklar bu kod ile kalkış yapıp IŞİD hedeflerini vurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN