9 bin kişide kullanıldı! Test çubuklarını yıkayıp sattılar

9 bin kişide kullanıldı! Test çubuklarını yıkayıp sattılar

Endonezya'da, yanlış pozitif test sonuçları şikayetleri inanılmaz bir skandalı ortaya çıkardı. Bir ilaç şirketinin Kovid-19 teşhisinde burundan örnek almak için kullanılan test çubuklarını yıkayıp yeniden sattığı tespit edildi. Söz konusu test çubuklarının havaalanında yaklaşık 9 bin yolcu üzerinde kullanılmış olabileceğini açıklandı.

Endonezya'da devlete bağlı ilaç şirketi Kimia Farma'nın birkaç çalışanının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test aparatlarını yıkayıp yeniden kullandığı ortaya çıktı. Polis, skandal uygulamanın Kuzey Sumatra bölgesinin Medan kentindeki Kualanamu Havaalanı’nda geçtiğimiz aralık ayından bu yana sürdüğünü, çubukların 9 bin yolcu üzerinde kullanılmış olabileceğini belirtti.

YANLIŞ POZİTİF SONUÇLAR ORTAYA ÇIKARDI

Yerel haber kuruluşu Detik'e göre, yolculardan gelen yanlış pozitif test sonuçları şikayetleri üzerine polis, geçtiğimiz hafta yolcu kılığına girmesi için bir sivil memur görevlendirdi. Görevli memurun pozitif test sonucu aldığında diğer polis memurları test merkezine baskın yaptı ve yeniden kullanılan test kiti ele geçirildi.

5 FİMA ÇALIŞANI GÖZALTINDA

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen baskının ardından Kimia Farma şirketinin Medan sorumlusu da dahil olmak üzere 5 çalışanının gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheliler, test çubuklarını yıkayıp satış için yeniden paketledikleri gerekçesiyle sağlık ve tüketici yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor.

Yerel basına göre test çubuğu dolandırıcılığından elde edilen karın yaklaşık 1.8 milyar rupi (124 bin 800 Dolar) olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca bu karın, şüphelilerden birinin evinin inşası için finanse edilip edilmediği de araştırılıyor.

Merkezi başkent Jakarta'da bulunan Kimia Farma tarafından yapılan açıklamada, halk sağlığını tehdit eden olaya karışan personellerin işine son verildiği duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN