Araba çiziklerini gidermek meğer bu kadar kolaymış! Bir tutam sıkıp sürün, ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyor

Araba çiziklerini gidermek meğer bu kadar kolaymış! Bir tutam sıkıp sürün, ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyor

Otomobillerde zaman zaman istenmeyen çizikler meydana gelebilir. Ancak o çizikleri yok etmek çok kolay. Peki, araba çizikleri doğal yöntemlerle nasıl yok edilir? İşte detaylar...

Araba sahiplerinin en büyük problemlerinden biri de araba üzerinde yer alan çizikler. Öncesinde çiziğin yüzeyde mi yoksa derinde mi olduğunu belirlemek önemli. Bu ayrımı belirlemek için çizik üzerinden tırnağını geçirmelisin.

Eğer tırnağın çiziğe takılmazsa çizik yüzeydedir ve diş macunu kullanmak iyi bir seçenek olabilir. Eğer tırnağın çiziğe takılırsa o zaman çizik derindedir ve profesyonel bir yardım alman gerekebilir.

DİŞ MACUNU İLE ARABA ÇİZİK GİDERME

Arabaların üzerindeki çizikleri tek seferde geçiren yöntem bulundu. Araçlardaki çizikleri gidermek için diş macunu oldukça etkili bir yöntem. Diş macununun aşındırıcı dokusu, paslanmaz çelik araba üzerindeki çizik darbelerini kolaylıkla yok eder.

oto-cam-cizik-giderme-yontemleri-nelerdir.jpg

Çizik ve darbe izleri olan aracınıza bu yöntemi uygulamak için öncelikle beyazlatıcı etkisi bulunan bir diş macununu buzdolabınızda yer alan çizik ve darbelerin üzerine sürün. Ardından yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla macunu fırçalamaya başlayın.

DİŞ MACUNU ÇİZİK GİDERİLİR Mİ?

Fırçaladıktan sonra mikro fiber bir bez ile macunlu bölgeyi silin. Hemen ardından çiziklerin tek hamlede yok olduğuna tanık olacaksınız. Ardından bir yağ ile sildiğiniz bölgenin üzerinden geçin ve aracınızın ışıl ışıl parlamasını sağlayın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN