Bu akşam geliyor 5 gün sokağa çıkarmayacak! Meteorolojiden yaz geldi diye sevinenlere kötü haber

Bu akşam geliyor 5 gün sokağa çıkarmayacak! Meteorolojiden yaz geldi diye sevinenlere kötü haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hafta sonu için plan yapanlara kötü haber geldi. MGM'den yapılan hava durumu tahminlerinde İstanbul'unda dahil olduğu 25 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteorolojinin haritalı hava durumu tahminine bakarak cumartesi pazar günleri için plan yapabilirsiniz.

Mayıs ayının 2. haftası sıcak ve boğucu geçerken ha yağmur yağdı ha yağacak diye bekleyerek geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün de dahil 5 günlük haritalı hava durumu tahminini paylaştı. Meteoroloji tarafından paylaşılan haritalı hava durumunda bugün akşam saatlerinde başlayacak yağışlı havanın çarşamba gününe kadar yurt genelinde etkili olacağı belirtiliyor.

CUMARTESİ PAZAR HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji hava durumu raporuna göre bugün İstanbul ve çevresinde başlayacak yağışlı hava 25 ilde cumartesi pazar etkili olacak. Bu hafta sonu için plan yapanların eğer varsa dış mekan planlarını iptal etmeleri gerekiyor. Cumartesi ve pazar günleri yaz yağmurları etkili olacağı için vatandaşların planlarını iç mekanlara kaydırmaları ya da evlerinde oturarak güzel bir film izlemeleri öneriliyor.

saganak-meteoroloji.jpg

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI HAZIRLIKLI OLUN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarılarında yağış anında kuvvetli rüzgarlar olabileceği açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani bastıran sağanak yağışların sel, su baskınına neden olacağını belirtilerek hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların tedbirli olası gerektiği belirtti. Ayrıca kuvvetli rüzgarın eşlik edeceği sağanak yağışların yer yer dolu yağışına dönüşebileceği ve yıldırım düşmelerinin de yaşanabileceği belirtildi.

AKOM'DAN İSTANBUL'A ÖZEL UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardından Afet Koordinasyon Merkezi’nden de (AKOM) İstanbul için uyarı geldi. Uydu ve radar görüntülerini paylaşan Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul için akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı aktarıldı.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin büyük kesiminde Haziran ayının üçüncü haftasının ortasına kadar Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkin olacağını açıklayan Afet Koordinasyon Merkezi 13 Haziran Pazartesi gününe kadar sıcaklıkların mevsim normallerinden 4 derece daha düşük olacağı belirtiliyor. Ayrıca AKOM 17 Haziran ile 23 Haziran tarihlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 derece daha yukarısında olacağını belirtti.

İİTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpg

11 Haziran cumartesi yurt genelinde hava durumu tahmini

hava-durumu2.jpg

12 Haziran pazar günü yurt genelinde hava durumu tahmini

hava-durumu3.jpg

13 Haziran pazartesi günü yurt genelinde hava durumu tahmini

hava-durumu4.jpg

14 Haziran salı günü yurt genelinde hava durumu tahmini

hava-durumu5.jpg

15 Haziran çarşamba günü yurt genelinde hava durumu tahmini

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN