Bu kuruyemişi sakın böyle yemeyin: Kansere davetiye çıkarıyor! Herkes aynı hatayı yapıyor, çok riskli

Bu kuruyemişi sakın böyle yemeyin: Kansere davetiye çıkarıyor! Herkes aynı hatayı yapıyor, çok riskli

Bazı masum görünen gıda ürünleri, yanlış tüketildiği takdirde insan sağlığı açısından büyük tehlike arz ediyor. Çok sık tüketilen bir kuruyemiş türü, yanlış işlemden geçirildiği takdirde insan vücudunda kanserli hücreye neden olabiliyor. İşte detaylar...

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yediğimiz yiyecek ve içecekler büyük önem arz ediyor. Uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için içeriği temiz gıdaların tüketilmesi oldukça mühim.

Bazı gıda ürünleri kısa süre içinde kanserli hücre üretirken insan sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, kanser hastalıklara zemin hazırlayan zararlı gıda ürünlerinden uzak durulması uyarısında bulunuyor.

mikrodalgada-misir-patlatmak-zararli-mi-2.jpg

MİKRODALGADA MISIR PATLATMAK ZARARLI MI?

Mikrodalga içerisinde patlatılan mısır, direkt olarak kansere davetiye çıkarıyor. Patlamış mısırın mikrodalgada patlatılması insan sağlığı açısından son derece olumsuz etkiler oluşturuyor.

Çoğu mikrodalga torbası, çeşitli sağlık problemleriyle ilişkilendirilen olan Perflorooktanoik Asit (PFOA) adı verilen bir kimyasal ile kaplanmıştır. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, düşük doğum ağırlığı ve tiroidlerle ilgili problemler perflorooktanoik asit ile ilişkilendirilen sağlık problemlerinden bazılarıdır.

mikrodalgada-misir-patlatmak-zararli-mi-1.jpg

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR NEDEN ZARARLI?

Mikrodalga fırınlar için hazırlanmış patlamış mısır paketleri ayrıca diasetil içerebilir. Diasetil, yapay tereyağı aromasında bulunan bir kimyasaldır.

Her ne kadar insanlar için risk açıkça tanımlanmamış olsa da, hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gösteriyor ki, diasetil solunduğunda, solunum yollarına zarar verebilir ve akciğer hastalıklarına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN