Bu soruya kimse doğru cevap veremiyor! Su sizce hangi musluktan daha hızlı akar?

Bu soruya kimse doğru cevap veremiyor! Su sizce hangi musluktan daha hızlı akar?

"IQ" terimi, 19. yüzyılın sonunda Fransız psikolog Alfred Binet tarafından tanımlandı ve o gün bugündür herkes zeka seviyesi merak eder oldu. Bunu ölçmek için de çeşitli testler geliştirildi. Biz de bunun için karşınıza yeni bir testle çıktık. Resimde yer alan musluklardan suyun hangisinden daha hızlı olduğunu bilebilir misiniz? Teste doğru yanıt verenlerin IQ seviyesi 130'un üzerinde çıkıyor.

Amacı, insanın zihinsel gelişiminin sınırlarını belirlemek ve nüfusun çoğunluğunu verilen parametrelere göre kategorize etmekti. Aldous Huxley'in Cesur Yeni Dünya'sını okuduysanız, bu fikrin o zamanlar oldukça popüler olduğunu bilirsiniz. Bu testte sizin IQ seviyenizi tespit edecek.

Binet ölçeğinde çoğu insanın IQ'su 85 ile 114 arasındadır. Puanınız düşükse çok hızlı düşünmüyorsunuzdur. Bu testte elde ettiğiniz daha yüksek sayılar esnek bir zihni gösterir.

Dahiler 130'un üzerinde kazanıyor. Geçmeniz gereken sınav, zeka seviyenizi ölçecek. Suyun hangi musluktan en hızlı akacağını iyi düşünün. Ve öyle cevap verin...

1 NUMARALI MUSLUĞU MU SEÇTİNİZ?

Dünyanın en zeki insanı olmayabilirsin ama zekan ortalama bir insanın ötesine geçme yeteneğine sahip.

Sık sık orijinal çözümler bulursunuz, ancak alay konusu olmamak için kendinizi sınırlandırın ve bunları başkalarıyla paylaşmayın. Deneyin ve aklınıza nasıl daha karmaşık fikirlerin gelmeye başladığını görün.

2 NUMARALI MUSLUĞU MU SEÇTİNİZ?

Zihinsel gelişiminiz yüksek değil ama başkalarının zekasını doğru yöne nasıl yönlendireceğinizi biliyorsunuz.

Etrafınızdaki her yerde fırsatları görüyorsunuz ve başkalarının yeteneklerini kendi yeteneklerinizmiş gibi kullanmak için engelleri aşmaya hazırsınız.

3 NUMARALI MUSLUĞU MU SEÇTİNİZ?

Belli ki orijinal düşünüyorsun. Muhtemelen başkalarının size özel bir saygısı yoktur çünkü sizin düşünce tarzınızı takip edemezler.

Bununla birlikte, hedeflerinizi ve stratejilerinizi diğer insanlara dikkatli bir şekilde iletirseniz, zeka ve verimliliğin artması uzun sürmeyecektir.

4 NUMARALI MUSLUĞU MU SEÇTİNİZ?

Siz pratikte bir dahisiniz. Sadece doğru insanları ve verileri bulmak için kalır. Yeteneğinizi önemsiz şeylere harcamak yerine, konsantre olun ve tam potansiyelini ortaya çıkarmak için beyninizi gerçekten değerli şeyler üzerinde çalışmaya zorlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN