Candan kardeşler 'şakacıktan' diyerek ifade verdi: Hesabıma 12 değil 2 milyon aktarıldı

Candan kardeşler 'şakacıktan' diyerek ifade verdi: Hesabıma 12 değil 2 milyon aktarıldı

'İşte benim stilim' moda yarışması programıyla ünlenen sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan'ın gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. 'Kara para aklama' operasyonunda emniyetteki sorgusu tamamlanan Candan kardeşler tüm suçlamaları reddetti. Bahar Candan'a 12 milyon liranın hesabına nasıl yatırıldığı sorulduğunda 'espriydi o paylaşım, 12 değil 2 milyondu yanlışlıkla öyle bir paylaşım yaptım' şeklinde yanıt verdi. Candan kardeşler adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın "kara para aklamak" ve "vergi kaçırmak" gibi suçlamalarla tutuklanması Türkiye gündemine otururken, gözler, gösterişli yaşamlarını sosyal medyada paylaşan fenomenlere çevrildi.

Sosyal medya fenomeni kardeşler Nihal ve Bahar Candan’ın kardeşlerin emniyetteki sorguları tamamlandı. Candan kardeşlerin verdiği ifadede, suç gelirlerini aklama ve dolandırıcılık suçlarını kabul etmediği öğrenildi.

yeni-proje-3.jpg

'ÇETE LİDERİNDEN ÇOK UZUN ZAMAN ÖNCE AYRILDIM'

Nihal ve Bahar Candan’a geçtiğimiz mayıs ayında Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda tutuklanan çete lideri Onur Apaydın’la ilişkileri sorulduğunda Nihal Candan, Onur Apaydın’ın eski erkek arkadaşı olduğunu, kendisinden uzun süre önce ayrıldığını söyledi. Candan ayrıca, Onur Apaydın’ın ismini Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini ve onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını belirtti. Candan, Onur Apaydın’ın gerçek ismini bu süreçte öğrendiğini ifade etti.

yeni-proje-4.jpg

RESTORANLARA GİTME SEBEBİNİ AÇIKLADI

Çetenin mağdurlara güven vermek için Nihal ve Bahar Candan kardeşleri lüks restoranlarda yapılan görüşmelere götürdüğü ortaya çıkmıştı. Nihal Candan ifadesinde bu konuyla ilgili, o dönem Onur Apaydın’ın erkek arkadaşı olduğu için, onunla yemekli yerlere veya gece kulüplerine gittiğini ama bir dolandırıcılık organizasyonun içinde yer almadığını öne sürdü. Bahar Candan ayrıca, kendilerinden başka birçok ünlü ismin de o restoranlara gittiğini belirtti.

yeni-proje-5.jpg
Nihal Candan ve Bahar Candan'ın moda programındayken

CANDAN KARDEŞLER SUÇLAMALARI REDDETTİ

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamaları kabul etmedi. Candan kardeşler, polis tarafından kendilerine sorulan isimleri de tanımadıklarını belirti. Bahar Candan’ın sosyal medya hesabında yaptığı "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" başlıklı paylaşımının sorulması üzerine Candan, "O paylaşımda 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım ve amacım espriydi" dedi.

yeni-proje-6.jpg

CANDAN KARDEŞLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nihal Candan, Bahar Candan ve İsrafil S.’nin adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN