İnatçı yağlar bu yönteme asla dayanamaz! Yağlı fırın camını 30 saniyede pırıl pırıl yapın

İnatçı yağlar bu yönteme asla dayanamaz! Yağlı fırın camını 30 saniyede pırıl pırıl yapın

Fırın camı yüzeyinde zamanla oluşan yağ lekeleri can sıkıcı hale gelebilir. Yağlı fırın camını pratik bir şekilde çıkarmak mümkün. İşte, fırın camı yüzeyindeki lekeleri temizlemenin kolay yolu...

Zaman içerisinde fırın camının yüzeyinde inatçı yağ birikintileri oluşabiliyor. Lekelerin temizlenmemesi, yağın yüzeye yapışıp kalıcı hale gelmesine neden olabilir.

Fırın camı yüzeyinde bulunan lekeleri temizlemeyebilmek ve cam yüzeyindeki yağı saniyeler içerisinde çıkarabilmek oldukça kolay.

firin-cami-yagi-nasil-temizlenir.jpg

YAĞLI FIRIN CAMI NASIL TEMİZLENİR?

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde aynı oranlardaki beyaz sirke ve suyu güzelce karıştırın. Ardından fırın camınızın içine sığacak bir kaba geçiş yapın ve camı bu suyun içerisinde bekletin.

Sünger yardımıyla camınızı hazırladığınız bu suyla güzelce temizlemeye başlayın. Cam yüzeyinde kalıplaşmış lekeler bulunuyorsa bu noktada camın üzerine karbonat ilavesinde bulunan ve o şekilde temizleme sürecini başlatın.

Fırın camını derinlemesine temizledikten sonra uygun bir bez yardımıyla camı durulayın ve fırınınıza yerleştirin. Bu yöntem sayesinde fırın camınız ilk günkü formunda olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN