2022 yılında cinsel şiddet mağduru kadınlara destek vermek amacıyla kurulan Beira's Place, Uluslararası Af Örgütü'nün hazırladığı ve bazı kuruluşları "hak karşıtı" olarak nitelendirdiği raporda yer aldı.
Raporda, kadınlara yönelik tek cinsiyetli alanların korunmasını savunan farklı kuruluşlara da yer verildi.
ROWLİNG'DEN SERT AÇIKLAMALAR
Listeye alınmasına tepki gösteren JK Rowling, Uluslararası Af Örgütü'nün ifade özgürlüğünü savunan bir çizgiden uzaklaştığını öne sürdü.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan yazar, raporda yer alan kadın ve bazı sivil toplum kuruluşlarına hukuki süreç başlatmaları halinde maddi destek sağlayacağını da duyurdu.
AF ÖRGÜTÜ GERİ ADIM ATTI
Tepkilerin ardından Uluslararası Af Örgütü İngiltere şubesi, raporun kurumun standart iç inceleme süreçlerinden geçirilmeden yayımlandığını açıkladı.
Kuruluş, raporda kullanılan ifadelerin resmi kurumsal görüşü yansıtmadığını belirterek ilgili içeriği internet sitesinden kaldırdı.
İNCELEME SÜRECİ BAŞLATILDI
İngiltere Hayır Kurumları Komisyonu, Af Örgütü'nün konuya ilişkin ciddi olay bildirimi yaptığını doğruladı. Komisyon, olayın inceleme aşamasında olduğunu belirtirken, şu ana kadar resmi bir soruşturma başlatılmadığını bildirdi.
