Meğer en faydalı meyve suyu, bu meyveden yapılıyormuş! Ne portakal, ne şeftali, ne kayısı...

Meğer en faydalı meyve suyu, bu meyveden yapılıyormuş! Ne portakal, ne şeftali, ne kayısı...

Sağlıklı beslenenler gün içerisinde çeşit çeşit meyve suyu tüketiyor. Yapılan araştırmada, insan sağlığına en faydalı meyve suyunun hangi meyveden yapıldığı tespit edildi. İşte, en sağlıklı meyve suyu...

Sıkma meyve sularının, kutularda satılan meyve sularından daha faydalı. Türkiye'de tüketilen meyve suları çoğunlukla kayısı, şeftali, vişne ya da karışık olurken, insan sağlığına en faydalı meyve suyu, yapılan araştırmayla ortaya kondu.

EN FAYDALI MEYVE SUYU HANGİSİ?

Karadeniz Bölgesi'nde 'likapa' olarak bilinen yaban mersini, dünyanın en sağlıklı meyve suyu seçildi. Sağlıklı olmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için yaban mersininden yapılan meyve suyu tavsiye ediliyor.

İçerdiği antioksidanlar ve vitaminler nedeniyle doktorların bir numaralı tavsiyesi haline gelen yaban mersini, her gün bir bardak içilmesi halinde bünyeye pek çok fayda sağlıyor.

2022/05/16/yaban-mersini-nedir.webp

YABAN MERSİNİ MEYVE SUYU FAYDALARI NELER?

HalkTV'de yer alan habere göre, şeker eklemesi yapılmadan, doğal haliyle sıkılarak elde edilen yaban mevsimi suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Vücudun maruz kaldığı radyasyonu azaltan, kan damarlarını güçlendiren, şeker oranını dengeleyen ve vücudu önemli ölçüde temizleyen bu içeceği temin etmek ise hem kolay, hem de hesaplı.

YABAN MERSİNİ FAYDALARI NELER?

Yaban mersini, vitamin, mineral ve antioksidan kaynağı. Kalp sağlığını destekleyen K vitamini açısından zengin. Kemik sağlığı ve kanın pıhtılaşmasında etkili. En iyi doğal antioksidan kaynaklarından biri. Sahip olduğu antosiyaninler vücutta, özellikle beyinde, sağlıklı bir stres toleransı yaratır, anti-inflamatuarı etki gösterir.

  • Kötü kolesterolü düşürebilir
  • Yaban mersini kan şekerini seviyesini dengeler
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır
  • Yaban mersini bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Hafızayı iyileştirir, bilişsel hastalık riskini düşürür
  • Sindirime yardımcı olur ve bağırsak sağlığı üzerinde olumlu bir etkisi vardır
  • Göz sağlığına iyi gelir
  • Yaban mersini iyi bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdır
  • Yaban mersini serbest radikallerden korur
  • Nörodejeneratif hastalıkları önlemeye yardım eder

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN