Mehmet Çevik kimdir? Çiftlik bank reklam yüzü Diriliş Ertuğrul Deli Demir'i Mehmet Çevik hayatı...

Mehmet Çevik kimdir? Çiftlik bank reklam yüzü Diriliş Ertuğrul Deli Demir'i Mehmet Çevik hayatı...

Mehmet Çevik kimdir? sorusu Çiftlik bank reklamlarından sonra magazin dünyasının gündemine düştü. Mehmet Çekik oynadığı diziler ile de her zaman konuşulan bir isim olmuştur. Mehmet Çevik nereli, kaç yaşında? Diriliş Ertuğrul Deli Demir'i Mehmet Çevik hayatı ve Mehmet Çevik rol aldığı dizileri haberimizde bulabilirsiniz.

Mehmet Çevik kimdir? sorusu  Çiftlik bank haberlerinden sonra Google gibi arama motorlarında en çok aranan kelime oldu.  Çiftlik bank reklamlarında oynayan oyuncu Mehmet Çekik hayatı sosyal medyada en çok merak edilen oldu. Peki pek çok ünlü yapımda rol alan  Mehmet Çevik nereli, kaç yaşında? Diriliş Ertuğrul dizisinde Deli Demir karaekterine can veren Mehmet Çevik kaç yaşında ve Mehmet Çevik rol aldığı dizileri merak edenler için derledik. Mehmet Çekik oynadığı diziler ile de dikkat çekmekte. Çiftlik bank reklam yüzü Mehmet Çevik hakkındaki tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Mehmet Çevik’in Çiftlik Bank açıklamasının ardında, “Mehmet Çevik kimdir, Mehmet Çevik nereli? Mehmet Çevik kaç yaşında? ve Mehmet Çekik oynadığı diziler neler?” gibi soruların yanıtı sosyal medya ortamında en çok aranan oldu. Binlerce insanı 2 milyar TL dolandıran Mehmet Aydın’ın Çiftlik Bank’ın yüzü olan oyuncu Mehmet Çevik konu ile ilgili bir açıklamasında  “Keşke o reklamı yapmasaydım. İnsanların beni görünce yüzleri düşüyor. Suç oluşmuşsa benim için vebaldir” dedi. Bu sözleri ile yeniden gündem olan Mehmet Çevik hakkındaki tüm detaylar haberimizin devamında...

MEHMET ÇEVİK ÇİFTLİK BANK İÇİN NE DEDİ? 

Binlerce insanı 2 milyar TL dolandıran Mehmet Aydın’ın Çiftlik Bank’ının yüzü olan oyuncu Mehmet Çevik konuştu. Çevik, “Keşke o reklamı yapmasaydım. İnsanların beni görünce yüzleri düşüyor. Suç oluşmuşsa benim için vebaldir” dedi.

18-03/28/mehmet-cevik-ciftlik-bank.jpg

MEHMET ÇEVİK KİMDİR? 

Mehmet Çevik, 1 Aralık 1961 tarihinde Kahramanmaraş Elbistan’da doğdu. Çocukluk yılları İzmit'in Yenidoğan ve Gültepe mahallelerinde geçen Mehmet Çevik, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, Kıbrıs Devlet Tiyatrosunda görevlendirildi. 1997 yılında Kocaeli Şehir Tiyatrosuna tayin oldu. Halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevi devam etmektedir. Mehmet Çevik 'in yönettiği 'Çıkmaz Sokak Çocukları' oyunu ise 1 Aralık 2014 tarihinde Tiyatro Gazetesi'nin düzenlediği Türkiye geneli "1. Anadoninde en iyi oyun ve prodüksiyon kategorisinde ödül aldı.

2006 yılında "Sağır Oda" adlı dizide Orhan Kılıç, Çağla Kubat, Engin Cezzar, Mahir Günşiray, Arsen Gürzap, Köksal Engür, Ertan Saban ile birlikte oynarken "Zahit" karakterini canlandırdı.

2007 yılında ise "Menekşe ile Halil" adlı dizide Sedef Avcı, Kıvanç Tatlıtuğ, Hasan Küçükçetin, Fırat Tanış, Yıldız Kültür, Murat Daltaban ile beraber rol almıştır.

Orhan Kemal'in Hanımın Çiftliği adlı romanından uyarlanan 2009 yılında "Hanımın Çiftliği" adlı dizide Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal, Caner Cindoruk, Necip Memili, Hakan Boyav, Mehmet Ali Oral, Ali Düşenkalkar ile birlikte oynarken Mehmet Çevik Özgü Namal'ın babası rolünde "Cemşir" karakterini canlandırmıştır.

10 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul Gazi" adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi'yi canlandırırken Esra Bilgiç, Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

MEHMET ÇEVİK NERELİ?

Mehmet Çevik nereli sorusunun yanıtı da Kahramanmaraş Elbistan’da doğdu ve aslen Elbistanlıdır. 

MEHMET ÇEVİK KAÇ YAŞINDA?

Mehmet Çevik kaç yaşında:  Kahramanmaraş Elbistan’da  1 Aralık 1961 tarihinde doğan Çevik 57 yaşındadır.  

18-03/28/mehmet-cevik-dirilis.jpg

MEHMET ÇEVİK OYNADIĞI DİZİLER NELERDİR?

Mehmet Çevik oynadığı diziler:

1990 Tembel Ahmet, TRT (4 Bölüm Yayınlandı)

1991 Peri Kızı, TRT (3 Bölüm Yayınlandı)

1996 Kurtuluş, TRT

2003 Kasabanın İncisi, TRT

2003 Mühürlü Güller, TRT

2005 Kırık Kanatlar, Kanal D

2006 Sağır Oda, Zahit Karakteri Kanal D

2007 Menekşe İle Halil, Hasan Karakteri Kanal D

2009 Aynadaki Düşman, Tahir Baba Karakteri TRT

2009 Hanımın Çiftliği, Cemşir Karakteri Kanal D

2011 İffet, Ahmet Karakteri Star Tv

2012 Böyle Bitmesin, Ahmet Karakteri TRT

2013 Güzel Ve Çirkin, Asayiş Şube Müdürü Remzi Karakteri Kanal D

2014 Diriliş Ertuğrul, Deli Demir Karakteri TRT

Oynadığı Sinema Filmleri:

1991 Üçüncü Gözle Yardımcı Yönetmen Olarak

2013 Mahmut İle Meryem, Kesis Karakteri Beyaz Perde

18-03/28/mehmet-cevik-ciftlik-bank-reklam.jpg

ÇİFTLİK BANK NEDİR?

Çiftlik Bank, internet aracılığıyla oynanan sanal bir oyun olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullanıcılar sitede üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda kullanıcının siteye yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alınabiliyor. Üyeler, sanal yatırımın ardından yüzde 40'a yakın kazanç elde ediyor. Ancak her titan yönteminde olduğu gibi burada da asıl kazanç üyelik sisteminden geliyor. Sistem içindeki ödeme trafiği ise Papara adı verilen bir yazılım kullanılarak sağlanıyor.

SPK raporuna göre Çiftlik Bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplantı. Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

SPK incelemesi devam eden şirket 09.01.2018 tarihi itibariyle üyelik alımını durdurduğunu ilan etti. Kararın gerekçesi ise saadet zinciri, ponzi gibi iddialar. Açıklamada "Çiftlik bank oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği gibi Ponzi Sistem veya Saadet Zinciri olmadığını ispat etmek üzere sisteme yeni üyelik alımıaskıya alınmıştır' denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN