Müzikle başladı, antrenörlükte karar kıldı

Müzikle başladı, antrenörlükte karar kıldı

Son dönemin başarılı Milli Rugby oyuncularından Burak Beldek, müzik yolculuğunun ardından spor dünyasına ve nihayetinde antrenörlüğe adım attı. Hedef Türk bayrağını dünyada dalgalandıracak şampiyon sporcular yetiştirmek.

Milli takımın öne çıkan oyuncularından Ankaralı Burak Beldek, spor hayatının çocukken futbolcu olma hevesiyle başladığından bahsediyor. Aynı zamanda hareketli bir yapısı olduğuna inandığı için müzikle de uğraşmaya karar veren Beldek, söylediğine göre bu süreçte çeşitli ulusal radyoda da müzik yapıp, besteler üretmiş, üniversiteye kadar da müzikle futbolu bir arada götürmüş.

Beldek, sonunda tek bir alanda karar kılması gerektiğine kanaat getirince de, müziği hobi olarak sürdürmeye ve spora yoğunlaşmaya karar verdiğini söylüyor.

HEM SPORCU HEM ANTRENÖR

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne başladıktan hayatında Rugby ile tanışması ise ona yeni bir dünyanın kapısını açtı.

Halen profesyonel olarak rugby oynayan Burak Beldek, yeni tecrübeler kazanmak için defalarca yurt dışına gitti. Bazı ulusal Amerikan takımlarında analizler üretip, koçluk yaptı. Geçirdiği süreçte gözlemler de yaparak farklı stratejileri öğrenip Türkiye'ye döndüğünde edindiği tecrübelerle yeni bir hikayeye yelken açtı.

2017 yılında rugby milli takımı kadrosuna seçilen Burak Beldek, Ankara'da ortağı Abdülkadir Şahin ile kurdukları Fetih Spor Akademisi’ni kısa sürede markalaştırıp 7 şubeye kadar büyüttü.

Beldek, şimdi Spor akademisinde birçok dünya şampiyonunu yetiştirmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN