Sanatçılardan 'müzik kısıtlaması'na tepki

Sanatçılardan 'müzik kısıtlaması'na tepki

Erdoğan’ın “Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” ifadeleri tepkilere neden oldu: Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin alınan yeni kararları açıkladı.

1 Temmuz itibarıyla tüm sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığını ifade eden Erdoğan, "Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" açıklaması da yaptı.

Bu sözler tepkilere neden olurken, başta müzisyenler olmak üzere on binlerce kişi müzik yasağının pandemiyle alakası olmadığını belirterek, Erdoğan’ın açıklamasına eleştiride bulundu.

Tepkiler şu şekilde:

Cem Adrian: Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.

Niyazi Koyuncu: Müziği rahatsızlık olarak görmek!

Redd: Kimseyi rahatsız etmek gibi bir amacımız yok. Müziği, bizleri böyle görenler.

Pandemi süresince yasaklardan neredeyse en fazla etkilenen sektörlerden biriyiz. Bu durumun ihmalden öte ideolojik olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İktidarın içki ve tütün mamüllerine ilişkin sponsor ve reklam yasakları ile zorlukla ayakta kalan tükenmek üzere.

Sanata, eğlenceye, çok renkliliğe, yaşam biçimine müdahaleye daha ne kadar sessiz kalabiliriz? İktidar öyle istiyor diye yaşam biçimlerimizin geldiği durum ortada. müzisyenler, dinleyiciler, tüm paydaşlar dayanışma içinde bu "rahatsızlık verme" meselesine itiraz etmeliyiz.

Gece 12'de enstrümanlarımızı çalarak, müzik açarak, şarkı söyleyerek #kusurabakıyoruz demeye ne dersiniz?

Ceylan Ertem: Sabır sabır sabır sabır sabır sabır.

Gaye Su Akyol: Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi.

Mahsun Kırmızıgül: Bir partinin düşüncesi üzerine müzik yasaklanamaz. Müzisyenlerin hayatları ile oynamaktan vazgeçin. Evine ekmek götüremeyerek intihar eden onurlu müzisyenlerin yanındayım. Müzisyen arkadaşlarımız zor durumdayken, sanatçıların açıkça tepki göstermesi gerekiyor.

Aylin Aslım: Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder.

Atilla Taş: Kimse hırsızlıktan, rüşvetten, hukuksuzluktan, zulümlerden, yoksulluktan rahatsız değil. Bir tek müzik rahatsız ediyor ama... lan brakk!

Armağan Çağlayan: İnşaat yaparakta kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok! İnşaat izinleri, yanlarında meskun mahal olan yerlerde bile 24 saat. 24 saat bitmiyor o inşaat gürültüsü! Müzik yasağı Bilim Kurulu’nun önerisi mi acaba?

Güliz Ayla: Kimseye rahatsızlık vermiyorum, kimsenin canını yakmıyorum, kimsenin malını çalmıyorum, çevreme iyi bakmaya çalışıyor, müziğimle ruhlara iyi gelip, insanların dertlerine, mutluluklarına ortak oluyorum. YANİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN