İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı hakkında gözaltı kararı verilmişti. Subaşı’nın soruşturma sürecinde yurt dışında olduğu belirlenmiş, bunun üzerine 18 Aralık’ta hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Şeyma Subaşı, 29 Aralık’ta Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye döndü. İstanbul Havalimanı’na inişinin ardından İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.
ADLİ TIP SÜRECİ VE SERBEST BIRAKILMASI
Yaklaşık 5 saat süren savcılık ifadesinin ardından Subaşı’ndan Adli Tıp Kurumu’nda saç ve kan örnekleri alındı. Yapılan işlemler sonrasında Şeyma Subaşı, yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
Soruşturma süreci devam ederken, Subaşı ilk açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.
“HAYATIMIN SORUMLULUĞUNU TAMAMEN BEN ALIYORUM”
Şeyma Subaşı, paylaşımında yaşananlara dair sorumluluğu üstlendiğini vurguladı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Burada bir şeyler yazdım yazarak okumanın daha iyi olacağını düşündüm. Sosyal medyadan samimiyet ne kadar geçer bunun farkına hiçbir zaman varmadım ama hakkımda söylenen her şeyin farkındayım. Şunun da farkındayım, kaderimin ve hayatımın benim seçimlerinden olduğunu, yol boyunca yaptığım her şeyin benim seçimlerim olduğunun da farkındayım. Hayatımın, kişisel gelişimimin sorumluluğunu tamamen ben alıyorum.”
“SAMİMİ BİR TÖVBE SÜRECİNDEN GEÇİYORUM”
Subaşı, açıklamasında içinde bulunduğu dönemi “tövbe süreci” olarak tanımladı. Paylaşımında şu sözleri kullandı:
“Ben samimi bir tövbe sürecinden geçiyorum, geçtim ve geçeceğim. Kendimle ve geleceğimle alakalı kararlar aldığım büyük bir dönemdeyim. Şu anda ve her zaman odağım; sağlığım, kızım ve daha fazla farkındalık, inanç ve sorumlulukla yaşamak.”
“HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR”
Açıklamasının devamında Subaşı, yaşanan sürece bakışını şu ifadelerle dile getirdi:
“Yaşamamız gereken kaderi yaşıyoruz. Her şerde bir hayır vardır yaptıklarımdan ben sorumluyum. Bundan sonra yoluma sessizce, dürüstçe ve saygıyla devam etmeyi seçiyorum. Hem kendime hem de bu sürecin içindeki herkese karşı beni anlayış ve iyi niyetli görmeye devam eden herkese de buradan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.”
