Tutuklanan İlyas Yalçıntaş'ın ifadesi ortaya çıktı: Kavanozdakiler kekik kırıntılarıydı

Tutuklanan İlyas Yalçıntaş'ın ifadesi ortaya çıktı: Kavanozdakiler kekik kırıntılarıydı

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan şarkıcı İlyas Yalçıntaş'ın savcılık ve hakimlik ifadeleri ortaya çıktı. Yalçıntaş, uyuşturucu ticareti yaptığı yönündeki suçlamaları reddederken, evinde bulunan kavanozdaki kalıntıların "kekik kırıntıları" olduğunu, uyuşturucu maddeyi ise yalnızca bir kez yurt dışında denediğini öne sürdü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan İlyas Yalçıntaş'ın mahkemedeki savunmasının ayrıntıları ortaya çıktı.

Gazeteci Burak Doğan'ın aktardığına göre, suçlamaları kabul etmeyen Yalçıntaş, evinde ele geçirilen kavanozdaki kalıntıların kekiğe ait olduğunu savunurken, en son yaklaşık altı ay önce Londra'da bir kez kenevir kullandığını ifade etti.

"ANNEMİN KÖYDEN GÖNDERDİĞİ KEKİK KIRINTILARIDIR"

Yalçıntaş'ın mahkemedeki savunması şöyle:

"Ben kimseye uyuşturucu madde satmıyorum. Kavanozun içerisindeki bitkilerle alakalı, kavanoz boştu, kavanozdaki kırıntılar annemin köyden bana gönderdiği kekik kırıntılarıdır, koku itibariyle aynıdır, öğütücüleri Londra'da bulunan Buğra isimli arkadaşım bana hediye etti, kendisi İngiliz vatandaşı ve orada yaşamaktadır, ben bunun yasaklı bir malzeme olduğunu bilmediğim için dolaba atmıştım, tütüncülerde vesaire reyonlarda satıldığını gördüğüm için illegal olduğunu bilmiyordum. Hassas terazi konusunda sporla ilgili olarak yediklerimin gramajlarını düzenleme amacıyla kullanmaktayım, en son 6 ay önce 31 Ocak tarihinde Londra'da uyuşturucu madde kullanmıştım, pasaport girişlerimde Londra'da olduğum sabittir, tek seferlik denemelik kullanmıştır, tek seferlik kenevir maddesi kullanmıştır, hiperaktvite bozukluğum olduğu için çok kötü eklemiştim. Ben uyuşturucu madde ticareti yaptığıma ilişkin beyanları kabul etmiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, suçsuzum, serbest bırakılmayı talep ederim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN