Üç yıl içinde hayata geçiriliyor: Biniş kartı ve check-in tarih oluyor! Havayolu sektöründe yeni dönem

Üç yıl içinde hayata geçiriliyor: Biniş kartı ve check-in tarih oluyor! Havayolu sektöründe yeni dönem

Uçuş öncesi havaalanına giderken telaşla check-in yapma ve biniş kartı alma dönemi, havacılık kurallarında yapılacak yeni değişikliklerle tarihe karışıyor. İşte detaylar...

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), yeni 'dijital seyahat belgesi' uygulamasıyla birlikte havaalanları için belirlenen kuralları değiştirmeyi planlıyor. Yapılacak değişiklikler 3 yıl içinde uygulamaya konacak.

Mevcut durumda, uçağa binmeden önce 'check-in' yapılması gerekiyor. Yolcular, online ya da havaalanında yapılabilen bu işlemden sonra üzerinde barkod olan bir biniş kartı alıyor ve uçağa binene kadar çeşitli noktalarda bu kartı okutuyor.

PASAPORTLAR TELEFONA YÜKLENECEK

Gazeteoksijen'de yer alan habere göre, yeni kurallarla birlikte yolcular, uçuş biletini aldıkları anda telefonlarına bir seyahat belgesi indirecek. Uçuş rezervasyonunda değişiklik olması durumunda bu belge otomatik olarak güncellenecek.

Yolcular ayrıca pasaportlarını telefonlarına yükleyebilecek ve havaalanındaki noktalardan yüz tanıma sistemleriyle geçebilecek. Havayolu şirketlerinin kimin uçağa bineceğini bilmesini sağlayan check-in uygulaması da bu yolla tarihe karışacak.

Havaalanına ulaşan ve yüz tanıma sistemlerince görülen yolcunun bilgileri anında havayolu şirketine iletilecek.

"SON 50 YILIN EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİĞİ"

Seyahat teknolojileri şirketi Amadeus'un üst düzey yöneticisi Valerie Viale, yapılacak değişiklikleri 'son 50 yılın en büyüğü' olarak tanımladı.

Valerie Viale, "Büyük çaptaki son değişiklik 2000'lerin başında elektronik biletleme sisteminin adapte edilmesiydi. Sektör modern sistemlere geçme zamanının geldiğine karar verdi" diye konuştu.

Yeni teknolojinin mahremiyet endişelerine neden olabileceği yönündeki eleştirileri değerlendiren Valerie Viale, Amadeus'un tüm yolcu detaylarının kontrol noktasından geçtikten 15 saniye sonra silindiği bir sistem geliştirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN