Ünlü ailenin 600 milyon liralık miras kavgası: Üvey anne ve çocuklar birbirine düştü

Ünlü ailenin 600 milyon liralık miras kavgası: Üvey anne ve çocuklar birbirine düştü

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden iş insanı Murat Dedeman'ın ardında bıraktığı büyük servet, mahkemelik oldu. Dedeman'ın mirasının yüzde 51'inin ikinci eşi Sevda Dedeman ve ilk evliliğinden olan çocukları arasında bölünmesi gerekiyordu ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Turizm sektörünün önemli ismi Murat Dedeman, 2019 yılında geçirdiği kalp ameliyatının ardından vefat etmişti.

Dedeman’dan geriye 600 milyon liralık servet kalmıştı. Bu mirasın yüzde 51’lik kısmının ikinci eşi Sevda Dedeman ile ilk evliliğinden olan oğlu Rıfat ve Banu ile sevgilisi Olga’dan olan kızı Sofia arasında bölünmesi gerekiyordu.

1 MİLYON LİRAYA FERAGAT

Ancak holdingin yeni patronu Rıfat Dedeman ile üvey annesi Sevda Dedeman arasında kılıçlar çekildi.

Oğul Rıfat Dedeman’ın 100 milyonluk pay alması gereken üvey annesi Sevda Dedeman’a 1 milyon lira verip mirastan feragat etmesini istediği öne sürülüyor.

MAHKEMENİN YOLUNU TUTTU

Sabah'ta yer alan habere göre; Dedeman'ın ikinci eşi Sevda Dedeman, üvey oğlundan baskı gördüğü gerekçesiyle mahkemeden korunma talebinde bulunmuştu.

Mirastan payına 100 milyon lira düştüğünü ileri süren Sevda Dedeman, üvey oğlu Rıfat Dedeman'ın "1 milyon lirayı al mevzuyu kapat" önerisinde bulunduğunu iddia ederek, mahkemenin yolunu tuttu.

Sevda Dedeman ve kızı Sofia Dedeman'ın avukatları Osman Hacıbekir pay kaydı talebiyle mahkemeye başvurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN