Zeki Demirkubuz'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'Çok uzun süre hastanede yattım'

Zeki Demirkubuz'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'Çok uzun süre hastanede yattım'

Başrolde Doğu Demirkol, Melis Birkan ve Miray Daner'in rol aldığı 'Hayat' filmiyle 7 yıl aradan sonra yönetmen koltuğuna oturan usta yönetmen Zeki Demirkubuz, Kadıköy Sineması'nda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Yeraltı 2'nin senaryosunu tamamladığını açıklayan Demirkubuz ayrıca Kader filmindeki Bekir karakterine benzer bir aşk hayatı yaşadığını duyurarak "Aşık olup her hafta 24 saat otobüs yolculuğuna gider gelirdim ve sonra çok uzun bir süre hastanede yattım" diye konuştu.

FURKAN UZUN

Son olarak 2016 yılında vizyona giren, 'Kor' adlı filmde yönetmen koltuğuna oturan usta yönetmen Zeki Demirkubuz, 7 yıl aradan sonra setlere dönme kararı aldı. Başrolde Doğu Demirkol, Melis Birkan, Cem Davran, Miray Daner ve Burak Dakak'ın rol aldığı 'Hayat' filmiyle beyazperdeye geri dönecek olan usta yönetmen Kadıköy Sineması'nda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

1997 yılında gösterime giren 'Masumiyet' ve 2006 yılında vizyona giren 'Kader' filmlerinin Kadıköy Sineması'ndaki özel gösterimine katılan Zeki Demirkubuz, sanatseverlerin sorularını yanıtladı.

"ÇOK UZUN BİR SÜRE HASTANEDE YATTIM"

Kader filminde Ufuk Bayraktar'ın canlandırdığı 'Bekir' karakterine benzer bir aşk hayatı yaşadığı vurgulayan usta yönetmen "Aşık olup 2 sene her hafta 24 saat otobüs yolculuğuna gider gelirdim ve sonra çok uzun bir süre hastanede yattım. Düşünüyorum şimdi hayatımdaki en anlamlı şey" dedi. Usta yönetmen ayrıca, "Kader'de Bekir'in ailesine yaptıklarına yaptıklarına taşralı erkek zulmü diyebiliriz. Bu filmi yapmış biri olarak ben de baya büyük sorunlar yaşadım. Bu bizim genetiğimiz. Çok iyi babalar vardır ya çok imreniyorum." dedi.

whatsapp-image-2023-07-16-at-19-04-31.jpeg

"BABAM BANA DERS ÇALIŞTIRMAYA KALKSAYDI..."

Çocukken yaşadığı ailevi sorunlardan bahseden Zeki Demirkubuz, "Babam ben ilkokula giderken kaçıncı sınıfta olduğumu bilseydi, hele bana ders çalıştırmaya kalksaydı ben büyük ihtimalle Isparta'da 'edecengari' diye konuşan mıymıntı bir tip olurdum. Çocukken annem her gece beni 3'te uyandırırdı ve şehrin ortasındaki solcu öğretmenler derneğinde babamı kumardan kaldırmaya giderdik." şeklinde konuştu.

"TÜM TÜRK SİNEMASI TOPLANSA..."

Zeki Demirkubuz ayrıca 2012 yılında vizyona giren 'Yeraltı' filmindeki yemek sahnesi hakkında "Tüm Türk sineması toplansa 'Yeraltı' adlı filmimdeki yemek sahnesini çekemez. Hala aynı şeyi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"YERALTI 2'NİN SENARYOSUNU BİTİRDİM"

Yeraltı filminin ikincisinin vizyona gireceğini duyuran Demirkubuz, 'Yeraltı 2'nin senaryosunu bitirdim. Her versiyonda Türkiye'deki pahalılık öyle bir duruma geliyor ki her versiyonda düzeltmek zorunda kalıyorum. 5 TL olarak yazdığım bir fiyatı 50 TL olarak revize ettiğim oldu." dedi.

Masumiyet (1997): Eğ Başını Yürü Şimdi

Masumiyet filmi hakkında da konuşan Demirkubuz, "Masumiyet filmindeki kır sahnesinde bir adam oturup dakikalarca konuşarak sigara içiyor. O güne dek pek çok ülkede bile böyle bir şey yapılmamıştı. Örneği çok yoktu. Hatta o yüzden bazı oyuncular ve teknik ekip 'bu sahne çok uzun bunu keselim' dedi. Cesaretim kırıldı. Kendi kendime 'saçma bir şey mi yapıyoruz' diye düşündüm. Fena da bir filme benzemiyordu. Film bir çıktı o sahne inanılmaz bir fenomen oldu." ifadelerini kullandı.

"'HAYAT'I ÇEKMEYİ ÇOK İSTEDİM"

Yakın zamanda vizyona girmesi beklenen 'Hayat' filmi hakkında da konuşan Demirkubuz, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"Yeni çıkacak olan filmim Hayat'ı çok çekmek istedim. Artık çok uzun bir zaman olmuştu. Pandemi vardı. Pandemi gibi bir şeyi göz ardı edemedim. Bir şekilde yedirdim. Nasıl bir insansanız ve kendinize karşı ne kadar gerçekçiyseniz, kendinize karşı ne kadar acımasızsanız o kadar gururlu olursunuz ve bunların doğrultusunda da o kadar samimiyetle yazabilirsiniz. İnanın kimseye ihtiyaç duymazsınız. Hiçbir doktor sizin derdinizi sizin kadar iyi bilemez. Bazen bazı toplumlar ve bazı insanlar kendi topuklarına sıka sıka kendilerini var ederler. Bazı insanlar için yaşam böyle bir şey."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN