Hayatta kaldığımız için şükrediyoruz

Hayatta kaldığımız için şükrediyoruz

Halep’teki çatışmalardan kaçarak Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere gelen Suriyeliler, sivil toplum kuruluşlarının yardımı ve kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda zor şartlarda olsalar da bombardımansız günlere uyanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ailesi ile birlikte geride çocukluğunu geçirdiği şehrini, evini ve mahallesini bırakarak kampa ulaşan Suriyeli Mezin canlarını kurtarmış olmaya seviniyor.  “Burası güvenli bölge olduğu için binlerce insan buraya akın etti” diyen Mezin “Bunlara rağmen nasılsınız derseniz, çok iyiyiz çünkü onca bombardımana rağmen hayatta olduğumuz için şükrediyoruz. Daha nasıl şikayet edebiliriz” diyor.

Kamp sakinlerinden El-Ubeyd de kampta olmaktan memnun olanlardan: “Ailemizle birlikte hayattayız ya elbette bugünler de geçer. Yavaş yavaş işlerin yoluna gireceğine ve sıkıntılarımızın sona ereceğine inanıyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN