HDP, Kulp'taki terör saldırısını kınadı

HDP, Kulp'taki terör saldırısını kınadı

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınayarak çağrı yaptı: Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen terör saldırısını kınadı. 

Buldan ve Temelli, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, dün Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bugün ilçe başkanımızın gözaltına alınması ve belediye eş başkanımızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir. Bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde, insanca yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN