HDP Sancaktepe Eşbaşkanı Kılıç terör propagandasından gözaltına alındı

HDP Sancaktepe Eşbaşkanı Kılıç terör propagandasından gözaltına alındı

HDP Sancaktepe İlçe Eşbaşkanı Mehmet Zeki Kılıç terör propagandası ve terör örgütüne destek suçlamasıyla gözaltına alındı. Kılıç'ın sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK ile ilgili propaganda görselleri yayımladığı belirlendi.

TSK'nın sınır ötesi  "Zeytin dalı" harekatının ardından sosyal medyada kara propaganda faaliyetleri yürüten, bölücü terör örgüt üyesi ve destekçilerine yönelik operasyonlar sürüyor.  Sanal takip uzmanı polisler tarafından sosyal medya üzerinde yapılan izleme ve takip çalışmalarında, sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütünü  öven video ve görseller paylaşarak,  propaganda yaptığı tespit edilen  Sancaktepe HDP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Zeki Kılıç önceki gece TEM ekiplerince evine yapılan baskınla gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de sorguya alınan Kılıç'ın önüne, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar konunca susma hakkını kullanıp, avukatıyla görüşmek istediğini söylediği öğrenildi. Kılıç'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN