HDP'den Trump'ın Kudüs'ü gasp planına tepki

HDP'den Trump'ın Kudüs'ü gasp planına tepki

HDP, ABD Başkanı Trump'ın sözde barış planına sert tepki gösterdi: Plan Filistin'e vurulan bir tokattır ve Filistin'i yeniden işgal etmek anlamını taşımaktadır.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın, sözde barış planına işaret edilerek, tek taraflı anlaşmaların Orta Doğu'da barışı sağlamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Plan Filistin'e vurulan bir tokattır ve Filistin'i yeniden işgal etmek anlamını taşımaktadır. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul eden ve İsrail'in uluslararası anlaşma ve yasalara aykırı bir şekilde fiilen işgal ettiği Filistin topraklarını İsrail'e bırakan bu anlaşma planı, bölgesel ve uluslararası önemi haiz olan Filistin-İsrail çatışmasına adil ve demokratik bir çözüm sunmaktan kesinlikle uzaktır." ifadelerine yer verildi.  

Kudüs ve Kudüs'ün kalbi olan Mescidi Aksa hakkında söylenenlerin de kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, "Filistin halkının ve onların birliğinin, demokratik güçlerin ortak olmadığı bir ortamdan çözüm çıkmaz. Filistin sorunu fiili işgalci yöntemlerle değil, demokratik yöntemlerle ve onurlu bir barışla çözülür. Mazlum Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız." denildi. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN