HDP'li Baydemir İzmir'de gözaltına alındı

HDP'li Baydemir İzmir'de gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, partisinin programları kapsamında gittiği İzmir’de gözaltına alındı.

İzmir’de dün akşam gözaltına alınan ve SGK Misafirhanesi’nde tutulan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in ifade işlemleri Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi hazır olmadığı için sabah saatlerine bırakıldı. Baydemir SEGBİS yoluyla ifade verecek.

27 Aralık 2015’te Şırnak’ın Cizre ilçesinde cenazelere yapılan muameleyi protesto etmek isteyen Baydemir hakkında “toplantı ve gösteri yürüyüşü yasasına muhalefet” etmekten dava açılmıştı. Baydemir’in bu dava kapsamında ifadesi alınacak.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Misafirhanesi’ne geçerken polisler tarafından durdurulan Baydemir’in, Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefet etmek gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında ifade vermediği için yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN