HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye 20 yıla kadar hapis istemi

HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye 20 yıla kadar hapis istemi

Eski HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında terör soruşturması kapsamında 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, daha önce açılan davayla birleştirilmesi talebiyle Kürkçü hakkında 3 ayrı suçtan hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın kuruluşu, amacı ve düzenlediği saldırılara ilişkin bilgiye yer verilerek, Kürkçü'nün farklı tarihlerde katıldığı iyi ayrı eylemde suç işlediği belirtildi.

Merkez Bağlar ilçesinde 6 Eylül 2016'da DBP il binasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a sözde "tecrit" uygulandığını gerekçe gösteren 50 partilinin açlık grevi başlattığı hatırlatılan iddianamede, söz konusu eyleme katılan Kürkçü'nün konuşmasında, Öcalan'ı överek halk tarafından sevilen, saygı duyulan "önder" olarak nitelendirerek "suçu ve suçluyu övmek" suçunu işlediğinin tespit edildiği aktarıldı.

23 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Kürkçü hakkında daha önce "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından 9 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istenerek, mahkumiyeti halinde TCK'nin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edilmişti.

Birleştirilmesi talebiyle hazırlanan iddianamede ise sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "suç ve suçluyu övmek", ile "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 9 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

DİYARBAKIR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN